Gemiden çok kepçe dikkat çekti

Süveyş Kanalı'na oturan ve deniz trafiğinin durmasına neden olan yük gemisinin yeniden yüzdürülmesine ilişkin çalışmalar sürüyor. Gemiyi kurtarmak için tek başına çalışan kepçe ise sosyal medyada gündem oldu.

Shoe Kisen'in sahibi olduğu ve Tayvanlı "Evergreen" firmasınca işletilen 400 metre uzunluğundaki "The Ever Given" isimli yük gemisi 24 Mart'ta kanal yolunda yakalandığı kum fırtınası sonrası rotadan çıkıp, kıyıya çarparak kanalda sıkışıp kaldı.

GEMİNİN SAHİBİ ÖZÜR DİLEDİ

Yük gemisinin sahibi Shoei Kisen, geminin Mısır'daki Süveyş Kanalı'nda karaya oturması sonucu, seyrüseferin aksamasından doğrudan etkilenen gemilerin operatörlerinden özür diledi.

Geminin yeniden yüzdürülmesine yönelik girişimlerin "zorluklarla karşılaştığını" kabul eden Japon firma, yerel otoriteler ile geminin operatörü firmanın iş birliği halinde tüm çabanın gösterileceğini bildirdi.

SOSYAL MEDYADA ESPRİ KONUSU OLDU

Öte yandan geminin kurtarılması için tek başına çalışırken objektiflere yansıtan bir iş makinesi sosyal medyada gündem oldu. Kullanıcılar, karaya oturan gemiden çok, kepçenin yalnızlığı ve zorluklarla mücadelesine ilişkin esprili yorumlarda bulundu.

İşte yapılan yorumlardan bazıları:

Gemiden çok kepçe dikkat çekti ile ilgili etiketler Gemi Sosyal Medya süveyş kanalı kepçe
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.