Gelmiş geçmiş en sakil "çarşaf" kötülemesi...

Türkiye'de uzun ve zahmetli mücadeleler neticesinde devletin vatandaşlarına yönelik baskıcı kılık kıyafet yaptırımlarına son verildi. Ancak bu zihniyet tamamen ortadan kalkmış da değil...  Bunun son örneği bir ilkokulda yaşandı... Bir öğretmen kendi giyim tarzını küçük çocuklara empoze ederek "şık" algısını tesettürü çıkarmak ve seküler giyinmek olarak gösterdi

İslami değerlere saygı ve inanç özgürlüğü konusunda son yıllarda atılan onlarca tarihi adıma rağmen, bu gelişmeleri hazmedemeyenler varlıklarını sürdürüyor.

Türkiye'nin ayağında pranga olan bu zihniyetin son temsilcisi bir okulda sahneye çıktı.

Bugün sosyal medyaya yansıyan ve viral olan görüntüde, bir kadın ilkokul öğretmeninin, küçük öğrencilerin karşında yaptığı "müsamere" tartışma konusu oldu.

Videoda, önce öğrencilerinin karşısına çarşaf giyerek çıkan öğretmen, bu kıyafeti kötüleyerek, yüzünün dahi görünmediğinden bahsetti. Ardından elbisesini değiştiren ve seküler bir kıyafet ile tekrar öğrenciler karşısına çıkan öğretmen, bu kıyafet ile ne kadar "şık" olduğunu küçük çocuklara anlattı.

Öğretmenin kendi yaşam tarzını küçük yaştaki çocuklara empoze etmeye çalışması tepki toplarken, sosyal medyada söz konusu öğretmeni kınayan çok sayıda mesaj paylaşıldı.

O mesajlardan birinin sahibi de Star yazarı Esra Elönü'ydü. Elönü, bu sakil görüntülerle ilgili, "Bunun adı nefret suçudur. İslamofobi  müfredatta var mıydı?" yorumunda bulundu.

Gelmiş geçmiş en sakil "çarşaf" kötülemesi... ile ilgili etiketler Çarşaf Okul Öğrenci Öğretmen
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.