Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan mükelleflerin yüklerini azaltacak olan karar! Artık bildirim yapmaları gerekmeyecek!

Yeni yıla girilmesine oldukça az bir zaman kalan kamu kurum ve kuruluşlarından 2023 yılına ilişkin bazı değişiklik kararları gelmeye başladı. Son haber ise Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan geldi.

2021- 2022 aralığının ekonomik açıdan oldukça zorlu geçmesi hem işletmelerin hem de çalışanların büyük bir geçim derdi içerisinde bulunmalarına sebep oldu. Her alandan gelen yüksek oranlı zam haberlerinin yanı sıra artan enflasyon göz önünde bulundurularak yapılan maaş zamları, özellikle işletme sahiplerinin ellerini kollarını bağladı. Öte yandan yapılan tüm maaş zamlarına rağmen yüksek enflasyon sebebi ile alım güçleri halen düşük seviyelerde olan vatandaşlar da gözlerini 2023 yılı zamlarına dikti.

İşletme sahipleri ve çalışanlar açısından zorlu ekonomik süreç devam ederken hükümet yetkililerinden de yeni döneme ilişkin bazı karar değişikliği açıklamaları gelmeye başladı. Milyonlarca vatandaşı ve işvereni yakından ilgilendiren yeni kararların bazıları geçtiğimiz ay yürürlüğe girerken bazı kararların uygulamaları 2023 yılına bırakıldı.

Yeni döneme ilişkin düzenleme çalışmaları devam ederken Resmi Gazete’de yeni bir karar daha yayınlandı. Gelir İdaresi Başkanlığı, 1 milyonu aşkın mükellefi ilgilendiren yeni kararı kamuoyu ile paylaştı.

MÜKELLEFLER İLE İLGİLİ YENİ KARAR AÇIKLANDI!

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan mükelleflerin yüklerini azaltacak olan karar! Artık bildirim yapmaları gerekmeyecek!

Geçtiğimiz sene yapılmış olan düzenleme ile birlikte tüm alış veya satışları 5 bin TL’nin altında olan ya da alış veya satışlarını elektronik belgeler ile gerçekleştiren mükellefler için bu formları “Ba- Bs bildiriminde beyan edilecek bilgim bulunmamaktadır” kutucuğu işaretleyerek online platformda ilgili birime ulaştırmaları gerekiyordu. Gelir İdaresi Başkanlığı konuya ilişkin yeni bir düzenleme yaparak verilen kararı Resmi Gazete’de yayınladı.

Gelir İdari Başkanlığı’nca yayınlanmış olan yeni tebliğe göre tüm alış veya satışları 5 bin TL’nin altında olan ya da alış veya satışlarını elektronik belgeler ile gerçekleştiren mükelleflerin bundan sonra Ba ve Bs formu vermelerinin gerek olmadığına karar verildi.

MİLYONLARCA KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR!

2023 yılı ile birlikte yürürlüğe girecek olan yeni kararın milyonlarca kişiyi ilgilendirdiği bildirildi. Yapılan açıklamaya göre şimdiye kadar Ba formu veren 1,4 milyon mükellef ve Bs formu vermesi gereken 1,5 milyon mükellef, yeni dönemde bu sorumluluktan kurtulmuş olacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan mükelleflerin yüklerini azaltacak olan karar! Artık bildirim yapmaları gerekmeyecek! ile ilgili etiketler Gelir İdaresi Başkanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.