Gelecek Parti'li Serap Yazıcı: Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş suç işlememiş olmasına rağmen hürriyetlerinden mahrum bırakılıyor

Muhalefetten duyduğumuz Demirtaş ve Kavala'ya özgürlük sözlerine bir yenisi daha eklendi. Gelecek Parti'li Serap yazıcı, Fatih Altaylı'nın konuğu olduğu programda Demirtaş ve Kavala için özgürlük vadetti.

Muhalefet kanadından Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya özgürlük vaatleri gelmeye devam ediyor. Bu konuda Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanı olduğu Gelecek Partisi'nden de bir açıklama geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Antalya Milletvekili Adayı Serap Yazıcı, Fatih Altaylı'nın Habertürk'te sunduğu 'Teke Tek' programına konuk oldu.

DEMİRTAŞ VE KAVALA'YA ÖZGÜRLÜK

Seçimi kazanmaları durumunda atacakları adımları anlatann Serap Yazıcı, Demirtaş ve Kavala ile ilgili de "Suç işlememiş olmalarına rağmen hürriyetlerinden mahrumlar" diyerek özgürlük vaadinde bulundu.

İşte Yazıcı'nın sözlerinin tamamı:

"Cumhurbaşkanlığını kazandığımız takdirde Türkiye için çok ciddi reformlar yapabiliriz. Geçiş yol haritasında Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini yardımcıların da katılımıyla, uzlaşmayla düzenleyecek. O metinler aracılığıyla pekçok reformu yapabiliriz. Biz hukukun sınırları içinde kalacağız. Türkiye'de tek sorunlardan biri keyfi tutuklamalar. Ve bunların uzun sürmesi, ifade hürriyetinin ihlal edilmesi. Pek çok muhalif figürün suç işlememiş olmasına rağmen hürriyetlerinden mahrum kalmaları. Bunun iki örneği Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş. Uluslararası camiadaki taahhütlerimize uymuş olsaydık, ne Demirtaş ne Kavala ve ne benzerleri içeride olacaktı. Demokratik hukuk devletini kurmak Türkiye'yi oksijen pompalamak anlamına gelecek. Parlamento kurulduğunda, sandalye dağılımını gördüğümüzde, acaba anayasa değişikliğini isteyen sadece biz mi olacağız? Bana kalırsa Adalet ve Kalkınma Partisi'ndekiler bizden daha fazla parlamenter sistem isteyebilecek."

Gelecek Parti'li Serap Yazıcı: Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş suç işlememiş olmasına rağmen hürriyetlerinden mahrum bırakılıyor ile ilgili etiketler Osman Kavala Selahattin Demirtaş HDP Gelecek Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.