Geçen yıl göktaşı düşen şehirde yine meteor görüntülendi: İşte sebebi!

Meksika’da akşam saatlerinde bir göktaşının yeryüzüne doğru süzüldüğü anlar çevredeki vatandaşlar tarafından görüntülendi. Üzerinde yaşadığımız gezegenimizin dönüyor olduğu Güneş'in etrafındaki eliptik yörüngesinin üzerinde 'enkaz' veya 'moloz' yığını diyebileceğimiz mineral, buz, kaya ve kum parçaları bulunmakta. Dünya ise Güneş'in etrafında attığı her turda bu toz yığınlarının içinden hızla geçiyor. Bu sebeple meteor yağmurları her yıl aynı tarihlerde yaşanıyor.

Meksika’nın Monterrey şehrinde akşam saatlerinde bir göktaşının yeryüzüne doğru alevler içinde süzüldüğü anlar çevredeki vatandaşlar tarafından görüntülendi.

GEÇEN YIL AYNI ŞEHRE GÖKTAŞI DÜŞMÜŞTÜ

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük ilgi görürken, Monterrey şehrinde geçtiğimiz yılın ekim ayında da bir göktaşı görülmüştü.

NEDEN BİR YIL SONRA TEKRAR YAŞANDI?

Üzerinde yaşadığımız gezegenimizin dönüyor olduğu Güneş'in etrafındaki eliptik yörüngesinin üzerinde 'enkaz' veya 'moloz' yığını diyebileceğimiz mineral, buz, kaya ve kum parçaları bulunmakta. Dünya ise Güneş'in etrafında attığı her turda bu toz yığınlarının içinden hızla geçiyor. Bu sebeple meteor yağmurları her yıl aynı tarihlerde yaşanıyor.

Geçen yıl göktaşı düşen şehirde yine meteor görüntülendi: İşte sebebi! ile ilgili etiketler Meksika meteor Monterrey göktaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.