Gazze'de yaşayan kardeşiyle konuşan akademisyen büyük dehşeti böyle anlattı

İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artarken, hayatta kalanlar ise büyük bir insanlık dramı yaşıyor. Gazze doğumlu olan ve Avustralya'da akademisyenlik yapan Samiha Olwan'ın Gazze'de yaşayan kardeşiyle yaptığı konuşma her şeyi özeteler nitelikteydi...

İsrail'in Gazze'de günlerdir gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle oluşan insanlık dramıyla ilgili her geçen gün farklı bir hikaye çıkıyor. Gazze doğumlu olan ve Avustralya'da akademisyenlik yapan Samiha Olwan, İngiliz Guardian gazetesine yazdığı yazıda Gazze'de yaşayan ailesinin yaşadıklarını anlattı. Olwan, kardeşiyle yaptığı görüşmeyi anlatarak, her yaptığı görüşmenin son olacağından endişe ettiğinin altını çizdi.

Gazze'de yaşayan kardeşi Abdullah ile 4 yıldır yüz yüze görüşemediğini belirten Olwan, kardeşinin güçlü olduğunu göstermek için sürekli gözyaşlarını kırpıştırmaya çalıştığını söyledi. Olwan, kardeşi ile yaşadığı diyaloğu şu sözlerle anlattı:

"Yapabilceğim herhangi bir şey olup olmadığını sorduğumda 'Akşam karanlığını erteleyebilir misin?' şeklinde yanıtladı. Defalarca 'Hoşçakal' ve 'kendine dikkat et' dedim. Defalarca konuşmayı uzatmaya çalıştım çünkü bunun son konuşmamız olmasından korktum."

Gazze'de yaşayan yakınları ve sevdiklerinin hayatından büyük endişe duyduğunun altını çizen Olwan, İsrail'in tek bir saldırısı ile bütün bir ailenin yok olabileceğine dikkat çekti. Olwan, "Eğer tek bir yerde birlikte yaşarlarsa İsrail'in saldırılarına karşı birbirlerine destek olabilirler. Ama İsrail'in tek bir saldırısıyla bütün aile yok olabilir. Ben kim oluyorum kardeşlerimin nerede güvenli olabileceğine karar verebileyim? Her birinin farklı yerlerde olması hayatta kalma şanslarını arttırmaz mı? Onlar adına bu kararı verecek yerim yok ve onların da veremeyeceğini bildiğim için çok üzgünüm." ifadelerini kullandı.

Gazze doğumlu olan ve 2014 yılında Avustralya'ya yerleşen Samiha Olwan, İsrail'in iki saldırısını yaşadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çevrenin ölümle sarılmasının ne demek olduğunu biliyorum. Ama ailem ve arkadaşlarım İsrail'in dördüncü saldırısını yaşıyorlar. Onlar İsrail'in daha yıkıcı silahlarıyla yaptığı ve en ölümcül saldırısını yaşıyorlar."

Gazze'de yaşayan kardeşiyle konuşan akademisyen büyük dehşeti böyle anlattı ile ilgili etiketler Gazze İsrail Saldırı Filistin samiha olwan guardian
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.