Gazze'de esir takası gündemi: Hamas'tan kritik adım! Ateşkes olacak mı?

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında rehinelere ulaşılamaması üzerine Hamas'tan ilk adım atıldı. Hamas lideri Heniye, ateşkes şartlarını müzakere için Mısır'ı ziyaret etti.

Gazze Şeridi’nde bütün insani değerleri ayaklar altına alarak gerçekleştirdiği soykırım saldırılarında 75 günde tek bir rehineye bile ulaşamayan İsrail, esir takası için masaya oturdu. İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad Şefi David Barnea ile Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Hamas ile esir takasına dair görüşmelerin yeniden başlatılmasını görüştü. Avrupa’da gerçekleştirilen görüşmeden günler sonra İsrail, yeni bir insani araya hazır olduklarını duyurdu.

HANİYE'DEN KRİTİK ADIM KAHİRE’YE GİTTİ


Bugün ise Hamas’tan kritik bir adım geldi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması ve yeni esir takası anlaşmasına yönelik temaslarda bulunmak üzere Mısır’a gitti.

Tarafların yeni bir ateşkes anlaşması çerçevesinde Gazze'de tutulan rehinelerden ve İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerden hangilerinin serbest bırakılabileceğini görüştükleri belirtildi.

Adı açıklanmayan bir kaynak, İsrail'in rehineler arasındaki bütün kadın ve hasta erkeklerin serbest bırakılması konusunda ısrarcı olduğunu, ayrıca “ciddi” suçlardan hüküm giymiş Filistinlilerin serbest bırakılacak tutuklular listesinde yer alabileceğini aktardı.

Müzakerelerin yoğun olduğu, birkaç gün içinde ilerleme sağlanabileceği kaydedildi.

Gazze'de esir takası gündemi: Hamas'tan kritik adım! Ateşkes olacak mı?

KALICI ATEŞKESTE ISRAR


Filistinli ismi açıklanmayan bir yetkili ise, Hamas lideri Haniye'nin yeni bir yaklaşım için Mısırlı yetkilileri dinlemeye istekli olduğunu söyledi. Filistinli yetkili, Hamas'ın çatışmalara “geçici insani ara verilmesi” yerine “kalıcı” olarak sona erdirilmesinin sağlanmasını istediğini belirterek, “Hamas, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının tamamen sona ermesini istiyor. Haniye ve Hamas Mısır'ın çabalarını her zaman takdir ediyor. Haniye, İsrail'in yeni önerilerde bulunup bulunmadığını ya da Kahire'nin de önerileri olup olmadığını dinlemek için bugün Kahire'de bulunuyor” bilgisini paylaştı.

Gazze'de esir takası gündemi: Hamas'tan kritik adım! Ateşkes olacak mı? ile ilgili etiketler Gazze Hamas İsrail Ateşkes
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.