GAZİANTEP BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN’DEN ÇIĞIR AÇACAK YENİ PROJELER!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeniden aday Fatma Şahin'in yeni dönemde çığır açacak projelerinin detayları SuperHaber YouTube kanalında...

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeniden aday Fatma Şahin, seçim beyannamesi lansmanının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SuperHaber ekibinin katıldığı programda Başkan Fatma Şahin, yeni dönemde ulaşım, trafik, kentsel dönüşüm, deprem, kültür ve tarım alanında yapacağı yeni projeleri tek tek anlattı.

‘’TEMEL SORUN KONUT, KENTSEL DÖNÜŞÜM, TRAFİK’’

Gaziantep’in temel sorunlarının konut, kentsel dönüşüm ve trafik olduğunu belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeniden aday Fatma Şahin, ulaşım, imar, deprem ve iklim master planlarına vurgu yaparak, ''Bizim gibi büyükşehirlerin en temel sorunu konut, kentsel dönüşüm ve trafik. Önce ulaşım, imar, deprem ve iklim master planı yaptık. Dördünü birden yapan bir beyanname daha görmedim. Depremden sonra 100 bin konut açığı çıktı. Trafikte rusya ile yarışıyoruz. Rusya trafik sorununu 7 çevre bağlantısı yaparak yaparak çözdü.’’ şeklinde konuştu.

‘’KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ORTA GELİRLİNİN 10 YIL İÇİNDE ÖDEYEBİLECEĞİ FİNANSAL MODEL’’

Konutu alacak kişinin gerekli finansa ulaşması çok önemli. Daha ucuz ve orta gelirlinin 10 yıl içinde ödeyebileceği finansal bir model. Kentsel dönüşümde herkesin kazanacağı bir modele dönüşmediği zaman hızlanmıyor.’’ sözlerini kullandı.

BAŞKAN FATMA ŞAHİN’DEN SAMİMİ KAR AÇIKLAMASI

Samimi açıklamalar yapan başkan Fatma Şahin, Gaziantep’te geçen yıl yaşanan şiddetli kar yağışında yaşanan eksikliklere vurgu yaparken ‘’Geçen yıl karın altında kaldık. Bir gün öncesinde büyük bir havayla ‘Filomuz hazır. şu kadar tuz aldık’ falan dedik. öyle bir kar yağdı ki altında kaldık. Karda tuz yerine sıvı solüsyon. Mesele altında kaldığın şeyin üstüne çıkmayı başarabilmektir.’’ ifadelerini dedi.

''DEPREM BÖLGESİ' DEMEYİN, 'DİRENÇLİ VE GÜVENLİ ŞEHİR' DEYİN''

6 Şubat sonrası büyük yıkımın yaşandığı Gaziantep’i ‘Dirençli ve güvenli şehir’ olarak ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeniden aday Fatma Şahin, ‘’Artık ‘deprem bölgesi’ demeyin, dirençli ve güvenli şehir deyin. Gaziantep’in güvenli ve dirençli bir şehir olması için yeni bir literatüre ihtiyacımız var. Deprem bölgesinde depremden önceki dönemden daha kuvvetliyiz.’’ sözlerini kullandı.

GAZİANTEP’TE ÇIĞIR AÇACAK PROJE: AKILLI OTOPARKLAR

Gaziantep’te otopark sorununa dikkat çeken SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel’e yanıt veren başkan Şahin, ‘’Ulaşım master planının içinde akıllı otopark projeleri yapacağız.’’ dedi.

Fatma Şahin’in diğer açıklamaları:

''ARTIK ŞEHİRLER YARIŞIYOR''

''Avrupa’nın üretim merkezi Polonya’yı kıskandım. İşsizlik yüzde 1,5. havalimanından merkeze gittiğinde bir gram arazi boş değil. Akıllı ve yeşil tarım sayesinde başardılar. Bizim çiftçimiz ne kazanıyor ise onu ekiyor. Yenilenmemiz lazım. Artık şehirler yarışıyor. Şehir ekonomisinde iki önemli işimiz var. Sanayide yüksek teknoloji ve kültür turizmi. Hedef kitlemiz Asya’ydı. Kapadokya’ya geleni bu bölgeye getirmeyi çok arzuluyoruz. İyileşmeyi kültür ile yapacağız.''

GAZİANTEP BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN’DEN ÇIĞIR AÇACAK YENİ PROJELER!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 10 yılda yaptığı projeleri ile 5 yılda yapacağı projelerin tanıtım toplantısını,SüperHaber Muhabiri Mevlüt Yüksel takip etti.

‘Haberin Olsun’u SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

GAZİANTEP BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN’DEN ÇIĞIR AÇACAK YENİ PROJELER! ile ilgili etiketler Fatma Şahin Gaziantep Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Nurdağı deprem konut

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.