Gazeteci-Yazar Roni Margulies hayatını kaybetti: Kanser tedavisi görüyordu...

Şair, yazar ve gazeteci Roni Margulies 68 yaşında hayatını kaybetti. Margulies bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Bir süredir kanser tedavisi gören gazetec-yazar Roni Margulies, 68 yaşında hayatını kaybetti.

RONİ MARGULİES KİMDİR?

Roni Margulies, 5 Mayıs 1955 İstanbul doğumlu Yahudi asıllı Türk, gazeteci, yazar, şair ve çevirmen.

Baba tarafından Aşkenaz, anne tarafından Sefarad Yahudi kökenlidir. Robert Koleji'ndan mezun olduktan sonra İngiltere'deki çeşitli üniversitelerde öğretim gördü. İktisat üzerine doktora yaptı. İktisatçılık yapmamayı tercih eden Margulies Londra'da hayatını sürdürdü. Yahudi asıllı olmasına rağmen kendisini siyonizm karşıtı ve devrimci olarak tanımlamaktadır.

İlk şiir kitabını 1991 yılında çıkaran Margulies, toplam yedi şiir kitabı, şiir çevirilerinden oluşan dört kitap, çocukluk anıları, siyasi tercümeler ve edebiyat, siyaset, tarih hakkında çok sayıda dergi ve gazete makalesi bulunmaktadır. 2002 yılında Saat Farkı adlı eseri ile Yunus Nadi Şiir Ödülü'ne layık görülmüştür. 

Margulies, Her Rind Bilir (1991), Gün Ortasında (1992), Mağrur Olma Padişahım (1994), Bilirim Niye Yanık Öter Ney (1996), Elsa (2000), Saat Farkı (2002) ve TK1980 (2006) şiir kitaplarını yazdı.

Gazeteci-Yazar Roni Margulies hayatını kaybetti: Kanser tedavisi görüyordu... ile ilgili etiketler Yazar gazeteci ölüm
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.