Gazeteci Turgay Güler ile AK Parti'li Mustafa Yeneroğlu arasında sert atışma!

Güneş gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler ile AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu arasında sert bir tartışma yaşandı.

Tartışma, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun “Deniz Yücel (Die Welt muhabiri) gazeteciden ziyade aktivist. Bundan bağımsız olarak tutuklama kararı çok sorunlu. Propaganda kavramı çok geniş yorumlanıyor” açıklaması üzerine patlak verdi.

Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, AK Parti'li Yeneroğlu’nun sosyal medyadaki bu yorumuna sert çıktı.

Güler, “Yahu bu sayın vekil PKK tetikçisi Deniz Yücel’in tutuklanmasına karşı çıkıyor. Tıpkı Kandil gibi, Merkel gibi” diye yazdı.

Yeneroğlu’nun, Güneş gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni'ne yanıtı ise çok sert oldu.

AK Parti'li vekil, "Aktivist kelimesini anlamaktan aciz terbiye yoksunu sözde gazetecilik yapıyor. Yücel de militan edasıyla gazetecilik yapıyordu. Farkın ne? Siz oturduğunuz yerden çalıp oynarken ben uluslararası zeminde ülkemin meselelerini anlatmaya çalışıyor, bir de sizin gibilerle uğraşıyorum.” ifadelerini kullandı.

Turgay Güler ise, Yeneroğlu'nun kendise yönelik 'militan' benzetmesi yaptığını iddia ederek "PKK tetikçisine sahip çıkıp Aktivist ilan ediyor. Bunun yanlış olduğunu söyleyen beni de terörist. At izi it izine karışmış böyle bir şey" görüşünü savundu.

Güler, "Bu nasıl bir kibirdir. Ben çalıp oynuyormuşum, beyefendi çalışıyormuş. Yazık ki yazık" dedi.

Bunun üzerine Yeneroğlu, "aktivist" ifadesine şöyle açıklık getirdi;

"Aktivist tarafsız olmayan,gazetecilik ahlakına aykırı hareket eden manasına gelir ingilizce ve almancada, yani militanlık yapana. Ama anlayana" paylaşımında bulunan Yeneroğlu, "Kaldı ki hiçbir konuda sizin gibi düşünmek zorunda değilim, ahlaki seviyenize de düşecek değilim. Hukukun diliyle konuşurum, sokağın değil"

fehrbgregh

fwmbfreg

Gazeteci Turgay Güler ile AK Parti'li Mustafa Yeneroğlu arasında sert atışma! ile ilgili etiketler Almanya Turgay Güler Mustafa Yeneroğlu güneş
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.