Gazeteci İbrahim Seten'in hapsi istendi

Futbol yorumculuğunu geçtiğimiz günlerde bırakan Rıdvan Dilmen, geçtiğimiz yıl sosyal medyadan kendisine yönelik hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla spor gazetecisi İbrahim Seten'den şikayetçi olmuştu. Dilmen'in şikayeti üzerine Seten hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcılığını hazırladığı iddianamede Seten'in 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi.

Spor gazetecisi İbrahim Seten, 12 Aralık 2020 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım üzerine Rıdvan Dilmen, bu tweette kendisine hakaret edildiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Dilmen'in Seten hakkındaki bu suç duyurusunun ardından savcılıkça başlatılan soruşturma tamamlanarak iddianame mahkemeye sunuldu.

"HAKARET KASTI OLMAYAN BİR CÜMLE"

İddianameye göre Seten'in ifadesinde, Rıdvan Dilmen'in kamuoyunda "şeytan" lakabıyla tanındığını, Fenerbahçe'nin bir mağlubiyeti sonrasında bir spor gazetecisi olarak mağlubiyetten sorumlu tuttuğu kişilere yönelik eleştiri sınırlarının aşmayan ve hakaret kastı olmayan bir cümle kurduğunu ve atılı suçlamaları kabul etmediği ileri sürdü.

Savcılığın Seten'in 'Sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret ' suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği iddianameyi, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

İşte Seten'in attığı o tweet:

Gazeteci İbrahim Seten'in hapsi istendi

(DHA)

Gazeteci İbrahim Seten'in hapsi istendi ile ilgili etiketler Rıdvan Dilmen hapis İbrahim Seten
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.