Gayrimenkul sahiplerinin dikkatine! Tapuda yeni dönem başladı! Artık parmak izi sorgulanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren tapu dairelerinde yeni dönem başladı. Daha önce pilot bölgede uygulanan Kimlik Doğrulama Sistemi, resmen yürürlüğe girdi.

Gayrimenkul fiyatlarının giderek yükseldiği şu günlerde, hali hazırda gayrimenkul sahibi olan birçok vatandaş yaşam alanlarını değiştirmekten ise içlerinde değişiklikler yapmaya ve konutlarını bu şekilde yenilemeye karar verdi. Bin bir emek karşılığında satın aldıkları gayrimenkulleri ellerinde tutmak adına yeni yollar arayan vatandaşlar, yeni dönemde bazı kötü niyetli insanlar tarafından hedef olarak gösterilmeye başlandı.

Geçtiğimiz haftalarda bir vatandaşın kılık değiştirerek tapu dairesine gitmesi ve ilgili tapu üzerinden işlem yaparken yakalanması gayrimenkul sahiplerini dolandırıcılık olaylarına karşın oldukça tedirgin ederken konuya ilişkin daha öncesinde bir pilot çalışma başlatmış olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yakından takip edilmeye başlandı.

Vatandaşların kötü niyetli insanlar tarafından hedef alınmaması adına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi, geçtiğimiz aylarda pilot bölgelerde yürürlüğe girmişti. Konuya ilişkin yeni bir açıklama daha yapan bakanlık, deneme sürecinin tamamlandığını ve sistemin 81 ilde resmen yürürlüğe girdiğini belirtti.

Bakanlık tarafından geliştirilen ve gayrimenkul sahiplerini koruma altına alan Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi’nin 81 ilde yürürlüğe girmesinin ardından konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan uzman isim, sistemin nasıl çalışacağını anlattı.

“BİZLERİ ÇOK MUTLU ETTİ!”

Gayrimenkul sahiplerinin dikkatine! Tapuda yeni dönem başladı! Artık parmak izi sorgulanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan Elektronik Kimlik Doğrulma Sistemi’nin resmen yürürlüğe girmiş olmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Uzman Özkan Aydemir, şu ifadeleri kullandı: “Tapu müdürlüklerine gelen vatandaşlar yeni kimliklerini POS cihazına benzer bir cihaza takıyor, parmak izleri ile de sistem üzerinden kıyaslanıyor. İşlem yapmak isteyen kişinin doğru kişi olduğuna karar verilmesinden sonra işlemler hızlıca ve güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Böyle bir uygulamanın 81 ilde de uygulanıyor olmasından ötürü mutluyuz.”

ESKİ KİMLİK KARTLARI İLE DE İŞLEMLER YAPILABİLİYOR!

Tapu müdürlüklerinde yeni sisteme rağmen halen eski kimlik kartları ile işlemlerin yapılabildiğini ifade eden Aydemir, vatandaşların dolandırıcılara karşı korunmak adına bir an önce yeni kimlik kartlarına geçiş yapmaları gerektiğine dikkat çekti.

Gayrimenkul sahiplerinin dikkatine! Tapuda yeni dönem başladı! Artık parmak izi sorgulanacak! ile ilgili etiketler Tapu gayrimenkul
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.