Gasp, hırsızlık, saldırı, cinayet...Esenyurt neden suçun merkezi oldu?

İstanbul'un Esenyurt ilçesi gasp, taciz, hırsızlık, uyuşturucu, kaçakçılık, saldırı gibi suçların sıkça işlenmesi nedeniyle gündemden düşmüyor. Son olarak Esenyurt'ta bir tekel bayide 4 saldırganın 2 genci önce dövüp sonra silahla öldürmesi ülkenin gündemine oturdu. Bu olayın ardından ''Esenyurt neden suçun merkezi oldu?'' sorusu yeniden gündeme geldi. Peki, Esenyurt'ta neler oluyor? Esenyurt'ta neden suç işleniyor? Esenyurt'ta suç işlemeyi tetikleyen sebepler neler? İşte detaylar...

Geçtiğimiz hafta Esenyurt'ta bir saldırgan yolun ortasında bir kadını döverek bayıltımış bu olay üzerine ise tutuklanmıştı. Son olarak Esenyurt'ta bir tekel bayisini basan 4 saldırgan, 20'li yaşlardaki iki genci vahşice öldürmüştü. Bu olayların ardından Esenyurt ilçesi yine suçun adresi olarak ülke gündemine oturdu. Peki, Esenyurt'ta neden sıklıkla suç işleniyor? Ayrıntılar haberimizde...

YABANCI NUFÜSUN EN ÇOK BULUNDUĞU İLÇELERDEN BİRİ!

İstanbul’un Fatih ve Esenyurt ilçeleri başta Suriyeli mülteciler olmak üzere yabancı nüfusun en çok ikamet ettiği yerler olarak biliniyor. Nufüs yoğunluğunun artış göstermesi de suça karışmayı tetikliyor. Esenyurt ile ilgili arama motorlarında yapılan araştırmalarda silahlı çetelere yönelik yapılan birçok operasyon haberi karşımıza çıkıyor. 

ÇOK KATLI BİNALAR GÜVENLİK ZAFİYETİ OLUŞTURUYOR!

Haber Global'den Ela Sezen'in haberine göre; Esenyurt'ta bulunan çok katlı binalar görüntü kirliliği yaratmanın dışında güvenlik zafiyetine yol açıyor. Çünkü suçlular bu tür çok katlı binalarda daha kolay saklanabiliyor. Örneğin Reina katliamnın faili Abdulkadir Masharipov, 39 kişiyi öldürdükten sonra günlerce Esenyurt'ta saklandı.

Gasp, hırsızlık, saldırı, cinayet...Esenyurt neden suçun merkezi oldu?

TEHLİKENİN BİR NUMARALI ADRESİ ESENYURT'TAN BASINA YANSIYAN OLAYLAR!

Esenyurt'ta kimi zaman güpe gündüz kimi zaman ise sokak ortasında işlenen suçlar akıllara durgunluk verdi. Esenyurt'taki olayların basına yansıyan görüntüleri ilçedeki tehlikenin boyutunu gözler önüne sermeye yetti. İşte Esenyurt'ta yaşanan korkunç olaylardan bazıları...

HDP İLÇE BİNASINDA TERÖRİST BAŞI ÖCALAN POSTERİ ELE GEÇİRİLDİ!

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ile Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda, Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nin Esenyurt'taki ilçe binasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu tespit edilmişti. İlçe binasına yapılan operasyondaki aramalarda 20 meşale, 4 havai fişek rampası, çok sayıda terör örgütü üyesi fotoğrafları, terörist başı Abdullah Öcalan posterleri, yasaklı yayınlar, suç unsuru içerikli pankartlar ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmişti.

Gasp, hırsızlık, saldırı, cinayet...Esenyurt neden suçun merkezi oldu? - Resim : 2

MAGANDA ARACININ İÇİNDEN KURŞUN YAĞDIRDI!

Geçtiğimiz nisan ayında ise  İstanbul Esenyurt'ta bir şahıs, lüks aracının açılır tavanından silahla ateş ederek trafikte ilerledi. Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan şahısa tepki yağdı.

Gasp, hırsızlık, saldırı, cinayet...Esenyurt neden suçun merkezi oldu? - Resim : 3

SOKAK ORTASINDA AV TÜFEĞİ VE TABNACA İLE KURŞUN YAĞDIRDILAR!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Esenyurt'ta alkollü şahıslar ve mahalleli arasında silahlı çatışma çıktı. Av tüfeği ve silahların kullanıldığı ve adeta bir Hollywood filmini andıran korkunç anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Gasp, hırsızlık, saldırı, cinayet...Esenyurt neden suçun merkezi oldu? - Resim : 4

 

 

Gasp, hırsızlık, saldırı, cinayet...Esenyurt neden suçun merkezi oldu? ile ilgili etiketler Esenyurt
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.