Gary Lineker'den "Her zaman Almanlar kazanır" düzeltmesi

"Futbol basit bir oyundur. 22 adam 90 dakika boyunca bir topun peşinden koşar ve sonunda Almanlar kazanır" sözünün sahibi Gary Lineker, İngiltere'nin 2-0 kazandığı maçın ardından futbol tarihine geçen bu sözün üzerinde ufak bir düzenlemeye gitti!

EURO 2020 son 16 turunda Almanya'yı 2-0 mağlup eden İngiltere, ezeli rakibini 1966'dan beri ilk kez bir turnuvada elemeyi başardı. 1996 Dünya Kupası'nda top çizgiyi geçti mi geçmedi mi tartışması yaşanan o unutulmaz golle evinde kupayı kaldıran İngilizler, o tarihten sonra Alman Milli Takımı'nın bileğini bükememişti.

İngiltere Milli Takımı'yla en fazla gol atan futbolcu konumundaki Gary Lineker'in, 1990 Dünya Kupası'nda Almanya'ya elendikten sonra söylediği, "Futbol basit bir oyundur. 22 adam 90 dakika boyunca bir topun peşinden koşar ve sonunda Almanlar kazanır" sözü tarihe geçmişti.

Şimdilerde İngiltere'nin en popüler yorumcusu olan Lineker, Wembley'de 2-0 kazanıp çeyrek finale yükseldikleri maçın ardından bu sözünün tarihe karıştığını söyledi. Lineker bu kez, "Sanırım 'Almanlar her zaman kazanır' cümlesinin sonuna geldik. Huzur içinde uyusun" dedi.

GARETH SOUTHGATE İNTİKAMINI ALDI

İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Gareth Southgate, EURO 96'da yarı finalde elendikleri Almanya maçında tüm İngilizler'i üzüntüye boğmuştu. Penaltılara giden maçta 5. penaltıyı kaçıran Southgate, "Futbol eve dönüyor" sloganıyla düzenlenen turnuvada partiyi mahveden adam olmuştu. 25 yıl sonra teknik direktör olarak Almanlar'a rakip olan deneyimli çalıştırıcı Wembley'de bu kez İngilizler'i sevince boğdu.

İlk yarısı 0-0 biten maçta 75'te Raheem Sterling'in golüyle 1-0 öne geçen İngilizler, kaptan Harry Kane'in 86'da attığı golle tabelayı belirledi. İngiltere'nin çeyrek finaldeki rakibi, İsveç'i eleyen Ukrayna oldu.


Gary Lineker'den "Her zaman Almanlar kazanır" düzeltmesi

Gary Lineker'den "Her zaman Almanlar kazanır" düzeltmesi ile ilgili etiketler İngiltere Gareth Southgate EURO 2020 Almanya Gary Lineker
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.