Galatasaray'ın FIFA isyanı!

Sakatlıkları 28 günü aşan futbolcular konusunda kulüplerin mağduriyetini gidermeyi amaçlayan program çile haline geldi. Serdar Aziz ve Sigthorsson için başvuru yapan sarı-kırmızılılardan birçok bilgi ve belge istendi, süreç adeta uzatılmaya çalışıldı.

Galatasaray, sakat oyuncuları için kapısına gittiği FIFA’nın bürokrasisine isyan etti.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin takımları korumayı amaçlayan Kulüpleri Koruma Programı çerçevesinde Cim-Bom, FIFA’ya başvurma kararı almıştı. Buna göre A milli takımlarda sakatlanan oyuncular, 28 günden daha uzun bir süre arkadaşlarından uzak kalması durumunda kulüplerin futbolculara yaptığı ödemeler tazmin ediliyordu.

Özellikle Serdar Aziz ve Sigthorsson’un sakatlığı döneminde söz konusu belgeleri hazırlamak için haftalarca uğraşan Galatasaray’dan onlarca belge istendi. Futbolcuların normal raporlarının yanında, geçmiş dönem sakatlıklarıyla ilgili raporlar, yaşanan yeni sakatlığın öncekilerle ilgili olup olmadığı ve yakın bölgede mi gerçekleşip gerçekleşmediği yönünde resmi bilgiler talep edildi.

Bunları hazırlayan ama sürecin uzamasından şikayetçi olan Galatasaray Kulübü, FIFA’nın iyi niyetli hareket etmediği görüşünde... Son olarak yine milli takımlarda Hakan Balta, Eren Derdiyok ve Sneijder’in sakatlanması sonrası sarı-kırmızıların nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. Bu futbolcuların durumlarının Serdar Aziz ve Sigthorsson’da olduğu gibi ciddi görünmemesi ve özellikle FIFA’daki bürokrasi yüzünden başvuru yapılmayabileceği dile getirildi.

Kaynak: Skorer

Galatasaray'ın FIFA isyanı! ile ilgili etiketler Serdar Aziz Galatasaray Sigthorsson
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.