Galatasaray'dan flaş karar! 3 yeni transfer gönderiliyor...

G.Saray, 2019-20 sezonundan itibaren yabancı sayısının azaltılmasını ön gören formüle göre planlama yapmaya başladı bile... Mayıs 2018’de 6 yabancıyı gönderecek olan sarı kırmızılılar, en fazla 1 veya 2 yeni lejyoner alacak.

Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfı ve Galatasaray kulislerinde konuşulan bu formüle göre planlamayı ilk yapan da sarı kırmızılılar oldu. Kulüpler Birliği ve Galatasaray’ın başkanlığını yürüten Dursun Özbek ve kurmayları, 2020 planı için ilk adımı bu sezon sonunda atmayı kararlaştırdı. Galatasaray, kademeli yabancı sınırlamasını göz önüne alarak, halen kadrosunda bulunan 6 yabancı futbolcu ile yollarını bu sezon sonunda ayıracak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yabancı sınırlaması konusunda 2019 yılı sonrasını işaret etmesiyle gözlerin çevrildiği Kulüpler Birliği ve Futbol Federasyonu’nun nasıl bir yol izleyeceği netleşmeye başlıyor. Buna göre, yabancı sayısında sınırlama 2019-20 sezonundan itibaren kademeli olarak gerçekleşecek. Yabancı kontenjanının, 2019-2020 sezonunda 8+3, 2020-21 sezonunda 7+4 ve 2021-22 sezonunda 6+5 olarak uygulanması düşünülüyor.

HESAPLI HAREKET EDİLECEK

Mevcut kadrosunda 15 yabancı bulunan sarı kırmızılılar, sınırlamanın başlayacağı 2019-20 sezonunu beklemeden Mayıs 2018’de göndereceği isimleri belirledi. Öte yandan planlamaya göre devre arasında Asamoah veya bir başka sol bek alınacak ve yabancı sayısı 10 olacak. Galatasaray, bu sezonun sonunda da yeni formata uygun hareket ederek 1 veya 2 yabancı transferi yapacak.

MAYIS 2018 YOLCULARI


Jason Denayer

Martin Linnes

Ryan Donk

Nigel De Jong

Iasmin Latovlevici

Cedric Carrasso

Galatasaray'dan flaş karar! 3 yeni transfer gönderiliyor... ile ilgili etiketler galatsaray ayrılık
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.