Galatasaray'dan büyük fiyasko: Bruma aldıkları fiyattan aşağı gidiyor!

Galatasaray 2013 yılında Portekiz'in Sporting Lizbon ekibinden 12 milyon Euro'ya transfer ettiği genç yıldızı Bruma'yı 12.5 milyon Euro karşılığında Alman ekibi Leipzig'e transfer oldu.

Son haftalarda Avrupa kulüplerin transfer listelerini süsleyen Bruma adı sıkça anılan Leipzig'e transfer oldu. Galatasaray, Portekizli genç yıldızı Bruma için Bundesliga temsilcisi Leipzig ile 12.5 milyon euro karşılığında anlaşmaya vardı. Galatasaray'ın yatırım için aldığı Bruma transferinden çok umutluydu. Yüksek bir bonservis ücretiyle satıp takımı mali açıdan biraz olsun rahatlatılması düşünülen transferden büyük bir fiyasko çıktı.

resmen-aciklandi-bruma-ve-leipzig--2890987

Taraftarlar tarafından sıkça istifaya çağrılan Dursun Özbek yönetimi yine flaş bir kararlar dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. Kötü bir sezon geçiren Galatasaray'ın başarısız yönetimi gün geçtikçe taraftarın daha çok tepkisini çekiyor. Sezon arasında takımın Alman yıldızı Podolski'yi Japon ekibi Kobe'ye çok ucuz bir bonservis bedeliyle satan Dursun Özbek bu transfer sonrası taraftarlar tarafından topa tutulmuştu. Podolski transferi daha sıcaklığını korurken Özbek'in Bruma'yı neredeyse aldıkları paraya satmaları ve bu paradan Lizbon'a pay vercek olmaları bardağı taşıran son damla oldu.

BONSERVİSİN YÜZDE 25'İ SPORTİNG'E

Galatasaray'la Sporting Lizbon arasında yapılan anlaşmaya göre, Bruma sarı kırmızılılara 12 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olmuştu. Ancak yapılan anlaşma gereği Lizbon kulubü Bruma'nın satışından yüzde 25 bonservis bedeli daha alacak. Tutar maksimum 3 milyon euro olacak.
Ayrıca Galataaray 2014-2015 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılması nedeniyle 1 milyon euro daha ödeme yapacak. Toplamda Lizbon'a 4 milyon Euro'ya yakın bir miktar para ödeyecek olan Galatasaray Bruma transferinden 8.5 milyon Euro kalacak. 12 milyon Euro'ya transfer ettiği Bruma'dan 8.5 milyon kazanarak büyük bir zarar etmiş olacak

Galatasaray'dan büyük fiyasko: Bruma aldıkları fiyattan aşağı gidiyor! ile ilgili etiketler Galatasaray Transfer Bruma leipzig fiyasko Podolski
GÜNÜN VİDEOSU

Metrobüste panik! Bir anda dumanlar yükseldi, trafik durdu!

Beylikdüzü’nde seyir halindeki metrobüsün arka kısmından yükselen dumanlar korkuttu. Yolcular metrobüsü panikle boşaltırken, dumanların çıktığı anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.