Galatasaray'da seçim tarihi belli oldu!

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Olağanüstü Divan Kurulu'nda kendisine yapılan eleştirilere yanıt verdi. Elmas, seçim tarihini açıkladı.

26 Mart'ta gerçekleşen olağan genel kurul sonrasında ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, geçmişteki örneklerin haricinde Galatasaray'ın önünü açmak ve seçim yapmak üzere üzerimize düşen her şeyi yaptık. Bunu Galatasaray içi siyaset için kullanmak isteyenlere, üstüne basa basa tekrar söylüyorum: Bu seçim o-la-cak. Anlamayanlar için tekrar söylüyorum. Bu seçim olacak. En erken tarihe seçim kararı aldık. Bütün savunmaları adaylarla beraber yaptık. Bu süreçte bir kez dahi bu seçim olmayacak diye bir şey ağzımdan çıkmadı. Her seferinde bu seçimin yapılacağını ve gereğinin yapılacağını söyledik.

21-28 Mart tarihinin yürürlüğe girmesi için en geç Salı günü kararın verilmesi gerekecek. Yönetim Kurulu'nun yeni öğrendiği bir bilgi olduğu için en azından istişare için izin istedik. Tüm yönetim kurulu üyelerin imzasıyla ilgili mahkemeye başvurduk ve kararın kaldırılmasını istedik. Burada seçim yapılacak fakat tarihiyle ilgili bir çok şeyi onaylatmamız gerekiyordu. Galatasaray başkanı ve yönetim kurulunun kısa bir zaman istemesi normaldir. Gerekli izinlerin alınması için bir çok detay var.

 

BURAK ELMAS SEÇİM TARİHİNİ AÇIKLADI

 Önümüzde 2 tarih bulunuyor. Bir 21-28 Mayıs. Diğeri de üyelerin topladığı ve benim de destek verdiğim 4-11 Haziran. Bu iki tarih arasında karar vermemiz gerekiyordu. Biz 4-11 Haziran için karar alacağız. Yürürlüğe de sokacağız. Galatasaray'da seçim olacak. Başkalarının da yaptığı gibi ben ve arkadaşlarım bu koltuklarda o-tur-ma-ya-ca-ğız.

Bugün yapılan Divan Kurulu'nda yangın yapmak isteyen, geçmişte yaptıkları hareketleri unutarak, hiçbir şey yokmuş gibi, herhangi bir yüz kızarması olmadan, çıkıp Galatasaray başkanına haraket eden, disiplinlik en az 4-5 konuşma oldu. Toplantı sonrası sayın Divan Kurulu başkanını arayarak, bu toplantıdaki konuşmalar, ithamlar ve çirkin söylemlerle ilgili herhangi bir müdahelede bulunulmamasından dolayı kendisine teessüflerini sundum.

Kişisel hınçlarınız olabilir. İktidar hırslarınız olabilir. Maalesef yaptığınız konuşmaların Galatasaray'a geleceğinin farkında vararak yapın. Divan üyelerinin linç edildiği ortamda bir kez dahi olsa "yapmayın" denilmeden konuşmalar yaptılar. Bir de yalan söylediler. 5 veya 6 arkadaşımın hazır bulunduğu, 27 Mart'taki bütçe oylamasında hiçbir yöneticinin orada olmadığını iddia ettiler. Bu yalana kimse müdahale etmedi.

Kendi başkanı konuşurken Genel Kurulda ayağı kalkmayan, kendi başkanı Galatasaray üyeleri tarafından eleştirilirken alkışlayan, Galatasaray Spor Kulübü herhangi bir üyesi bana Galatasaraylılığı öğretmeye kalkmasın.

"FATİH TERİM DE ÇIKSIN KONUŞSUN"

Eski başkanlar da bütün herkes çıkıp konuşsun. Bir çağrım da Galatasaray siyasetinde kendi iradesi olmasa da kullanılmaya çalışılan sayın Fatih Terim'edir, o da çıksın konuşsun. Bütün herkes konuşsun, herkes bildiklerini anlatsın. Galatasaray da bir rahatlasın. Galatasaray Spor Kulübünün Televizyonu, bu konuşmaları yapmak isteyen herkese açık. Yapılan hatalar da doğrular da açıkça paylaşılsın. Galatasaray'da disiplin suçu işleyen üyelerin de dikkatle izlenmesini rica ediyorum.

GALATASARAY BAŞKANLIĞINA ADAY OLACAK MI?-

Galatasaray'ın şu an böyle bir önceliği yok. İlk önce seçim sürecini ilan edelim. Gerekli önlemleri alarak bu seçimi yapalım ki bir daha sorun yaşqanmasın. Galatasaray'da kimse kimseyi işaret edemez. Öyle bir başkan adayı çıkacaksa da çıkmasın.

Bu seçimi erteletmek istesem çok basit bir yolu var. İdari ibrasızlığın ertelenmesi için bavuşururdum. Geçmişte bu yönde karar var. Ondan sonra başkanlığa aday olurdum. Bunlara başvurmadım. Ondan sonra tedbir kararı almak delilik olurdu. Divan Kurulu'na gitmediğim için çok mutluyum. Galatasaray'da benim açımdan üslup açısından yara verecek böyle bir Divan Kurulu'na gitmediğim için mutluyum.

FLORYA'YLA İLGİLİ BİRİLERİNE BİR SÖZÜNÜZ VAR MI? İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

İstifa etmiş Galatasaray başkanı yok, istifa da bu seçimi yapma iradesi olan bir başkan için gereksiz bir yol. Diğer iddia için maalesef Fatih Altaylı'nın iddiasıyla ilgili. Sayın Altaylı çok yakın olduğum ve iyi bir Galatasaraylı. Ama sonuçta unutmamak lazım ki gazeteci. İddia edildiğini söylediği üç madde var. Tamamı yalan. Daha satın alınmamış arazi ihaleye çıkacak. Tüm ihaleleri, tüm satın almaları belli prosedürlere göre ve şeffaf yaptık. Galatasaray'da birine söz vermek gibi, nasıl söz verildi bilmiyorum. Bu iddiayı ortaya atanlar bilgi ve belge varsa getirsinler, birlikte mahkemeye başvuralım. Galatasaray zaten bu dedikodularla buraya geldi.

Galatasaray'ın bir fikir mücadelesi vermesi lazım. Herkesi ayırt etmeden, hakikaten birlikte çalışarak bu birlikteliği başaracağımızı ümit etmiştim. Gördüm ki başardığımız tek şey Galatasaray içerisinde karşıtlığı birleştirmek oldu. Normalde aynı masada yemek yemeyen üyeler birlik oldu. Gönül isterdi ki Galatasaray için biraraya gelsinler. Bunun kolay kolay bu alışkanlıklarla olmayacağını düşünüyorum. Birleşme iradesi Galatasaray'da bir çok kesimde yok. Herkesin iktidar iradesinin olduğu bir ortamda birleşme olacağını düşünmüyorum. Galatasaray'da bir fikir mücadelesi olacak. Hangi fikir üyelerden destek alırsa o olacak. Galatasaray'da bazı söylemlerimiz yanlış algılaındı.

Galatasaray'da ne yapılması gerekiyorsa acil, acil olmayanları yeni yönetimler yapacak. Ancak acil olanlar konusunda Galatasaray'ı kararsız bırakmayız. Uzun vadeli kararları şu anda almamız mümkün değil. Bu sorunuzu Divan'da konuşan konuşmacılara sorarsanız gerekli cevapler verirler.

 

Galatasaray'da seçim tarihi belli oldu! ile ilgili etiketler Galatasaray burak elmas
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.