Galatasaray'da Sabri Sarıoğlu'nun yerine genç yıldız

Yeni sezon için Igor Tudor ile birlikte iddialı bir giriş yapmak için takımın eksik noktalarına transfer yapmak isteyen Galatasaray, Sabri Sarıoğlu'ndan boşalan sağ bek koltuğuna Ajax'ın 21 yaşındaki futbolcusu Kenny Tete'yi oturtmayı planlıyor.

Galatasaray, sözleşmesi sona eren emektar futbolcusu Sabri Sarıoğlu'na dün yaptığı açıklamayla teşekkür ederek yollarını ayırdı. O bölge için sarı kırmızılıların elinde Linnes ve Cavanda kaldı. Ancak Tudor'un Cavanda'yı gönderip yerine başka bir oyuncu istemesi üzerine Cim Bom, sağ beke transfer için kolları sıvadı.

Listedeki ismin ise Ajax'ın 21 yaşındaki Mozambik asıllı Hollandalı futbolcusu Kenny Tete olduğu belirtildi. beINSPORTS'un haberine göre; Ajax'la birlikte bu sezon çıktığı 23 maçta 3 gol 2 asist yapan genç futbolcu için Galatasaray, kulübüyle el sıkıştı.

akjfhsdfsdfgdfgdsg

Oyuncu ile görüşmelere başlayan yöneticiler, Tete'yle büyük ölçüde anlaştı. Ufak pürüzlerin olduğu ve bu pürüzlerin de çözüme kavuşmasıyla genç oyuncu ile sözleşme imzalanacağı ifade edildi.

KENNY TETE KİMDİR?

Kenny Tete, 9 Ekim 1995’de Hollanda’nın Amsterdam kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Hollanda Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.

Kenny Tete, futbol kariyerine henüz 8 yaşındayken Zeebutgia takımının alt yapısında başladı. İki sene de burada oynadıktan sonra 2005 yılında Ajax’ın alt yapısına geçiş yaptı. 2005-2013 yılları arasında Ajax’ın minikler ve genç takımlarında kendisini geliştirdi. 2011 yılında sonra U-18 ve U-19 takımlarında oynadığı oyun ile kendisinden söz ettirdi.

2013 yılında teknik ekip tarafından as takıma davet edildi. İlk sezonunda as takımda sadece çalışmalara katılan Kenny Tete, genel olarak pilot takım olan Jong Ajax’ta forma giydi. Pilot takımda ilk sezon içerisinde 26 maça çıkan genç futbolcu, 2014-2015 sezonunda ilk kez as takımda görev aldı. 5 kez giydiği Ajax formasını en iyi şekilde değerlendi ve gelecek sezonlarda takımın bir parçası olacağını gösterdi. Dönem içerisinde Hollanda Ligi’nde en iyi gelişen genç futbolcu ödüllendirilmelerinde yer aldı.

2015-2016 sezonunda da Ajax formasını giyen Kenny Tete, sezonun ilk haflarına rağmen günümüze kadar 8 lig maçında yer aldı. Bu sezon aynı zamanda kariyerinde ilkleri yaşayan Hollandalı, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarında sahne aldı.

KENNY TETE’NİN MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Kenny Tete, milli formayı kariyerinde ilk kez 2011 yılında Hollanda U-17 takımında giydi ve burada 5 maçta görev aldı. Ardından gelen sezonlarda her geçen gün performansını geliştirdi ve 4 kez U-19, 2 kez U-20 ve 1 kez U-21 takımlarında görev aldı. 2015 yılına gelindiğinde dönemin teknik direktörü tarafından Hollanda Milli Takımı’na davet edildi. Kariyeri boyunca A milli forma altında sadece 1 maça çıktı.

Galatasaray'da Sabri Sarıoğlu'nun yerine genç yıldız ile ilgili etiketler Galatasaray Sabri Sarıoğlu Ajax Transfer kenny tete sağ bek
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.