Galatasaray üyeliğinden istifa etti: Cezayı engelleyenler de FETÖ üyesidir

Firari FETÖ sanıkları Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün Galatasaray'dan ihracının gerçekleşmemesine tepki olarak, kulüp üyeliğinden istifa eden eski sporcu Mecit Çetinkaya açıklamalarda bulundu.

Galatasaraylı Sporcular Derneğinde bir önceki dönem başkan yardımcılığı yapan ve Üsküdar Belediyesi Spor Kulübünün de başkanlığını sürdüren Mecit Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Benim için Galatasaraylılık çok önemlidir ama devlet sevgisi daha önemlidir." dedi.

Sarı-kırmızılı kulüpte 1968 yılında spora başladığını ve atletizm takımının üst üste şampiyon olduğu yıllarda görev aldığını belirten Çetinkaya, "Sadece Galatasaray forması giyebilmek için spor yaptım. Benim için o kadar önemliydi. Maalesef Galatasaray içinde bazı FETÖ üyelerinin bulunması, benim için üzüntü kaynağı olmuştur. Benim için Galatasaraylılık çok önemlidir ama devlet sevgisi daha önemlidir. Benim bir devletim, ülkem, vatanım var. Bu vatan olmazsa ne Galatasaray olur, ne de başka kulüpler olur. Hiçbir şey olmaz. Benim önce vatanım olmalı. Çanakkale'de dağlarda yazar, 'Önce vatan' diye. Ondan sonra Galatasaraylılık gelir. Benim vatanıma zarar veren bir kimse, hala orada devam ediyorsa, ben bu kulüpte kalmam." diye konuştu.

"CEZAYI ENGELLEYENLER DE FETÖ ÜYESİDİR"

Çetinkaya, firari FETÖ sanıkları Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün üyelikten ihracının oylandığı mali genel kurulun kendisinde oluşturduğu üzüntüye vurgu yaparken, şunları söyledi:

"Maalesef olumsuz bir gelişme oldu kongrede. Olmamasını tercih ederdim. Yönetim tüzük gereği bu kişilerin ihracını genel kurula getirmek zorundaydı ama daha önce getirmeliydi. Geç saatlere kaldı ve çoğu kişi ayrıldı. Orada kalan sınırlı kişi, FETÖ bağlantısı bilinen, bunu da saklamayan, 'Ben FETÖ üyesiyim' diyen kişileri ihraç etmedi. Bizim 240'ın üzerinde şehidimizin olduğu yerde, hala FETÖ'yü savunan bu kişilere sporcu denemez. Bunları suçlu görmeyen Galatasaraylı üyelerin yer aldığı ortamda bulunmak çok acı bir şey. Bu insanların FETÖ bağlantılarını bile bile, Galatasaray üyesi olmasından utandığım o kişi kürsüye çıkıp, 'Bir hata yapmış olabilir.' diyor. Onlar hata yaptıklarını kabul etmiyorlar ki. Galatasaray camiasında, bu kişilerin ceza almasını engelleyen insanlar da kesinlikle FETÖ'cüdür. Galatasaray'ın içine sızmışlardır. Bu insanların Galatasaray Kulübünden, ülkemizden bir an önce temizlenmesi gerekir."

Galatasaray üyeliğinden istifa etti: Cezayı engelleyenler de FETÖ üyesidir ile ilgili etiketler Galatasaray FETÖ Hakan Şükür kongre Arif Erdem ihraç mecit çetinkaya
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.