Galatasaray Tudor'la da gülemedi

Lukas Podolski ile Çaykur Rizespor karşısında öne geçen Galatasaray, Özgür Çek'in golüne engel olamadı ve sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, Çaykur Rizespor'a konuk oldu. Tudor'un ilk maçında iştahlı bir oyun ortaya koyan sarı-kırmızılılar Lukas Podolski'nin golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı. İkinci yarıda ev sahibi ekip daha etkili olan taraftı. Nitekim Özgür Çek beraberlik golünü atarak Çaykur Rizespor'a 1 puanı getiren golü kaydetti.

MAÇ ÖZETİ VE GOLLER

23. dakikada Yasin Öztekin'in pasında, sağdan ceza alanı son çizgisine inen Josue, topu Podolski'ye doğru çıkardı. Bu futbolcu da sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

29. dakikada Ahmet İlhan Özek'in ceza alanı sağ çaprazından uzak mesafeden şutunda, kaleci Muslera iki hamlede topu kontrol etti.

35. dakikada ceza alanı sol çaprazında Linnes'in aşırtma vuruşunda, kaleci Diallo'yu geçen top direğin az farkla üzerinden auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı sarı-kırmızılı takımın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Çaykur Rizespor - Galatasaray | Maç özeti ve Podolski'nin golü

58. dakikada ceza alanına doğru hareketlenen Rodrigues'in sert şutunda, top üsten auta gitti.

59. dakikada Recep Niyaz'ın pasında, ceza yayı üzerinde topla buluşan Janster'in şutunda, kaleci Muslera sağ tarafına doğru gelen topu yatarak kontrol etti.

74. dakikada Rodrigues'in pasında ceza alanı sağ çaprazında Tolga Ciğerci'nin şutunda, kaleci Diallo yatarak tehlikeyi önledi.

75. dakikada Çaykur Rizespor, eşitliği sağladı. Ceza alanının hafif sol çaprazından kazanılan serbest atışta, Özgür Çek meşin yuvarlağı kaleci Muslera'nın sağından filelere gönderdi: 1-1.

84. dakikada sağ çaprazda Özgür Çek'ten sıyrılarak ceza alanına giren Yasin Öztekin'in şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.

90+1. dakikada Semih Kaya'nın soldan ortasında, ceza alanı içinde uygun durumdaki Yasin Öztekin'in kafa vuruşunda, yerden seken top direğin yanından auta gitti.

90+3. dakikada Recep Niyaz'ın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Dhurgham İsmail'in şutunda, kaleci Muslera iki hamlede topu kontrol etti.

Karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ KEZ RİZE DEPLASMANINDA

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Igor Tudor, Kardemir Karabükspor takımının başında en son deplasman maçına ligin 19. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanında çıkmıştı.

Tudor, 28 Ocak'ta oynanan ve Çaykur Rizespor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın ardından 20 gün sonra tekrar Rize deplasmanında bu kez Galatasaray'ın başında sınav verdi.

3 FARKLI OYUNCU

Galatasaray, geçen hafta sahasında Kayserispor'a 2-1 yenildiği maçtaki ilk 11'ine göre 3 farklı oyuncuyla sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takımda, Rize'ye getirilmeyen Bruma, Hakan Balta ile yedek kulübesinde oturtulan Tolga Ciğerci'nin yerlerine Selçuk İnan, Josue Pesqueira ve Aurelien Chedjou ilk 11'de forma giydi.

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Wesley Sneijder, Eren Derdiyok ve Lionel Carole'ün yanı sıra Armindo Bruma ve Hakan Balta 18 kişilik kadroda yer almadı.

CHEDJOU, 11 HAFTA SONRA

Galatasaray'da teknik direktör Tudor, stoperde Chedjou'ya 11'de görev verdi.

En son ligin 9. haftasında Adanaspor maçında 11'de görev yapan Kamerunlu futbolcu, 11 hafta sonra 11'de görev aldı.

29 Ekim 2016 tarihinde oynanan karşılaşmadan 112 gün sonra 11'de sahaya çıkan Chedjou, Semih Kaya ile stoperde görev yaptı.

ÇAYKUR RİZESPOR'DA KWEUKE YOK

Çaykur Rizespor'da ise golcü oyuncu Leonard Kweuke, karşılaşmada forma giyemedi.

Ligde geçen hafta 4. sarı kartını görerek cezalı duruma düşen Kamerunlu oyuncunun yerine yeni transfer Bright Edomwonyi oynadı.

KAR TEMİZLENDİ

Kentte iki gün etkili olan kar yağışının ardından Çaykur Didi Stadı'nda kar temizleme çalışmaları yapıldı.

Zarar görmemesi için özel örtü ile korunan saha zemininde biriken karlar temizlendi. Saha yapay güneş panelleri ile ısıtıldı. Saha zemini maçı oynamaya uygun hale getirildi.

Tribünlerde yaklaşık 5 bin Çaykur Rizespor, bin dolayında da sarı-kırmızılı takım taraftarları yer alarak takımlarına destek verdi.

Galatasaray Tudor'la da gülemedi ile ilgili etiketler Galatasaray Çaykur Rizespor Maç özeti goller Podolski ıgor tudor özgür çek
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.