Galatasaray taraftarının başlattığı Yellow Friday nedir?

Yellow Friday nedir? GS Store indirimleri neler? Galatasaray yönetiminin çağrısı üzerine taraftarlar Twitter'da Yellow Friday kampanyası başlattı. Buna göre taraftar GS Store'daki ürünlerin stoklarını boşaltmaya çalışacak. Mustafa Cengiz'in başkanlık seçimlerinde sarı oy pusulasını kullanması bu kampanyaya sebep oldu. Maddi açıdan zor günler geçiren Galatasaray'da yeni başkan Mustafa Cengiz, taraftara çağrıda bulunarak GS Store'dan alışveriş yapılmasını istemişti. Taraftarlar ise bu isteğe olumlu tepki verdi ve sosyal medya platformlarından kampanyalara başladı. ABD'de devam eden Black Friday'den ilham alınarak yapılan kampanya ile ilgili vatandaşlarımız ise araştırmalarına devam ediyor. Galatasaray taraftarları da bu seçim zaferi üzerine, mali olarak zor durumda bulunan takımlarına destek vermek amacıyla bu kampanyayı başlattı. Peki, Yellow Friday nedir? GS Store indirimleri neler? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Galatasaray taraftarının başlattığı Yellow Friday nedir? GS Store'daki stokları bitirmek ve mali açıdan zor günler geçiren kulübe destek olmak isteyen sarı kırmızılı taraftlar kampanyayı başlattı. Galatasaray'ın yeni başkanı Mustafa Cengiz'in başkanlık seçimlerinde sarı oy pusulasını kullanması bu isme ilham oldu. ABD'de her yıl düzenlenen ve çılgın indirimler yapılan Black Friday'dan ilham alınan kampanya vatandaşlarımız tarafından merakla araştırılıyor. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı oy pusulası ile girdiği seçimde, kırmızı oy pusulası ile yarışan Dursun Özbek'i 80 oy farkla geçmiş ve seçim yarışını sarı oy pusulasının tarafı Mustafa Cengiz kazanmıştı. Peki, Yellow Friday nedir? GS Store indirimleri neler? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Yellow_Friday_nedir_iAerik

YELLOW FRİDAY NEDİR?

Galatasaray taraftarları “Black Friday” alışveriş etkinliğinden esinlenerek, Mustafa Cengiz'in başkanlığının şerefinde Yellow Friday etkinliği başlattı.

Taraftarlar ve yöneticilerin sosyal medyada destek verdiği Yellow Friday etkinliği için çok sayıda tweet atıldı.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı oy pusulası ile girdiği seçimde, kırmızı oy pusulası ile yarışan Dursun Özbek'i 80 oy farkla geçmiş ve seçim yarışını sarı oy pusulasının tarafı Mustafa Cengiz kazanmıştı.

Galatasaray taraftarları da bu seçim zaferi üzerine, mali olarak zor durumda bulunan takımlarına destek vermek amacıyla bu kampanyayı başlattı.

mustafa_cengiz

BAŞKAN MUSTAFA CENGİZ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Galatasaray'da başkanlığa seçilen Mustafa Cengiz ile yönetim kurulu üyeleri mazbatalarını aldı. Daha sonra açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Cengiz' şunları söyledi:

"Basın danışmanlarım bana metinler hazırladı. Onların hepsini okudum ve yine aklımda hiçbir şey kalmadı. Ben doğal olmaktan yanayım. Pot da kırabilirim mazur görülsün lütfen.

Ben sosyal bir camianın ferdi olarak buradayım. Dolayısı ile doğal olmaktan, sade olmaktan yanayım. Ne siyasi, ne başka bir niteliği olmayan bir sosyal camia ferdi olarak buradayım. Böyle de olacağım. Açık olacağım her zaman.

Galatasaray 5 sınıf arkadaşının bir sınıfta kurduğu yerden bugün milyonlara hitap eden büyük bir camia haline gelmiştir. Bunun sorumluluğunu ve önemini kavrıyoruz.

Allah hiçbirimizi utandırmasın ve pişman etmesin. Kritik dönemlerden geçiyor Galatasaray ve biz bu kritik dönemi geçeceğimizi düşünüyoruz. Bana 15-30 gün süre verin dedim, her şeyi çözeceğiz Allah'ın izniyle.

Galatasaray'ın ertelenmiş sorunları birike birike bu hale geldi. Biz bunu bilerek taşın altına elimizi sokmak için buradayız. Ancak camiadan, medyadan herkesten süre istiyoruz.

Galatasaray, mali açıdan kritik bir dönemden geçiyor. Sorunları halının altına süpüre süpüre bugünlere geldik. Her gün 1 kilo kaldırabilirsiniz ama 1 yıl biriktirip, 365 kiloyu bir günde kaldıramazsınız.

Galatasaray Sportif AŞ'deki yöneticilere sesleniyorum, yarın hemen istifa edip önümüzü açsınlar. Sportif AŞ'de yönetim kurulunda bulunan değerli kardeşlerimden yeni girmiş veya eskiden bulunanlardan özellikle rica ediyorum. Tamamımın bugünden itibaren istifa etmesini ve Galatasaray'ın önünü açmasını rica ediyoruz.

Dün Kayseri'ye giderken uçakta geçen zamanı bile zaman kaybı olarak görüyordum. Uçak pas geçti, herkes ürktü ama ben 'Tüh 10 dakikam daha gitti' diye düşündüm. Kaybedecek zamanımız yok.

Bana yaklaşım üzerimdeki sorumluluk beni ürkütmüyor. Biz Galatasaray'ı, Galatasaraylılar bizi çok iyi tanır. Bu ilgi ve sevgi daha çok çalışmaya, mücadele etmeye, daha çok sorumluluğa itiyor.

Mali tabloyu an itibariyle alamadım. Sportif AŞ'nin son 3 aylık bilançosu da ertelendi. Neden açıklanmasının ertelendiği açıklanmadı. Yarın devir-teslimde son 3 aylık bilançoyu göreceğimizi zannediyorum.

Galatasaray'ın önünde tek bir hedef vardır, her durumda, her dalda şampiyonluk. Türkiye'nin en değerli markalarından biriyiz. Bütün rakiplerimiz çok değerli. Türk sporunun gelişmesi; İspanya'daki düzeye gelmesi için şampiyonluğa en az 10 takımın oynaması gerekiyor. En büyük sermayemiz, rakiplerimizdir."

black_friday

BLACK FRİDAY DENMESİNİN SEBEBİ NE?

1961 yılında yerel bir gazetede geçmesiyle kullanıma giren Black Friday’in ilk ortaya çıktığı gün mağazalar kapılarını sabaha karşı açmış ve %80’e varan indirimlerle halkın başını döndürmüştür. Philadelphia'da alışveriş sebebiyle oluşan tarifi mümkün olmayan zorluklar, güne Black Friday denmesine sebep olmuştur. Günümüzde de mağazalar aynı indirim oranlarını ve hatta bazen daha fazlasını uygulamakta ve kapılarını gece yarısı açmaktadırlar.

Black Friday’in gerçekleştiği ülkelerde gün boyunca yaşananlar hem haber bültenlerinde hem de sosyal medyada defalarca paylaşılıyor. O görüntülerden bazıları şöyle: Arabalarını park ederken kavgaya tutuşan yaşlılar, gelinlik almak için birbirlerini saçını çeken kadınlar, oyun konsolu için dövüşen gençler, oyuncak sırasında annelerine ve babalarına daha hızlı olması için çığlıklar atan çocuklar, havalarda uçuşan ürünler, kuyruklara aradan girip tekmelere ve tokatlara maruz kalan müşteriler, ezilenler, yorulanlar, uykusuz kalanlar ve daha nicesi.

PİCODİ'NİN BLACK FRİDAY ARAŞTIRMASI

Şükran günü bir Amerikan Bayramı olabilir ancak takip eden gün, şimdilerde dünya genelinde büyük bir olay olma niteliğine sahip. Bir zamanlar Amerikan işçileri için işten kaytarmak ve bayram alışverişine erkenden başlamak için resmi olmayan bir fırsatken, Black Friday (Kara Cuma) dünyanın her tarafında en aktif alışveriş günlerinden biri haline geldi.

Elbette bu alışveriş karnavalı bu denli küreselleşmesini çoğunlukla e-ticarete borçlu. Peru’dan Pakistan’a insanlar, Amerikanlar gibi mağaza mağaza indirim avcılığı için boş bir gün fırsatına sahip olmasalar da, internet denen tanrı lütfu, indirimlerin peşinden koşmayı her yer için mümkün hale getiriyor. Picodi’de, dijital indirimlerin dünyası bizim işimiz, haliyle Black Friday’ın devasa ölçüsünden haberdarız. Şimdi edindiğimiz verileri toplum ile paylaşıyoruz ki dünya nasıl alışverişe dalıyor görebileseniz.

Trafik ve satışlar için edindiğimiz rakamları kullanarak sizin için dünya genelindeki alışverişçilerin Black Friday geldiğinde nasıl indirimleri takip ettiklerinin derin bir analizini derledik. Bulgularımız alışverişteki sıçramaları, hangi ülkeler keselerin ağızlarını açıyor, ve en çok ne alıyorlar gözler önüne seriyor. Black Friday gününde dünya genelindeki güzide alışverişçilerin nasıl büyük tasarruflarda bulunduklarını görmek için okumaya devam edin.

TARİHİ

Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia'da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır. Walmart gibi ünlü mağazalar her yıl, kapılarını müşterilerine daha erken açmaktadırlar, ve işçilerin mesaisi daha yoğun geçmektedir.

ŞİDDET

Son yıllarda, mağazalarda, Black Friday gününde, aşırı kalabalıktan dolayı kaza oranı artmıştır. Örneğin, alışverişte kullanılan arabalar müşterilere ya da çalışanlara çarpıp, yaralanmalarına sebep olmaktadır. Örneğin, 2006 yılında, ABD'nin Columbus, Ohio şehrindeki asi Wal-Mart müşterileri, kapılar açılır açılmaz içeri taşıp, çalışanların mallara çarpıp, yaralanmalara sebep olmuşlardı. 2008'de ise, ABD'nin Valley Stream, New York şehrindeki sabah 5'deki açılışını bekleyen müşteriler, kapılar açılır açılmaz içeri girip, hem kapıyı kırdılar, hem de 34 yaşındaki bir çalışanı ezip, ölümüne sebep oldular. Müşterilerin bu çalışanın başına gelen üzücü olaydan hiç suçlu hissetmedikleri gözlemlenmiştir. 2010 yılında, Buffalo, New York'ta da Target mağazasında benzer bir olay olmuştur. Bazı müşteriler, uzun kuyruklara aradan girmeye kalkışıp, başka müşterileri tehdit etmişlerdir. 2010 yılında, ABD'nin Madison, Wisconsin şehrindeki bir kadın, Toys 'R' Us mağazasında kuyruklara aradan girip itiraz edenleri vurmakla tehdit ettiği için tutuklandı. 2012'de ise, ABD'nin Tallahassee, Florida şehrinde, Wal-Mart'ın park yerinde, iki kişi park etme meselesinden dolayı vuruldu. Black Friday günündeki şiddete rağmen, bu gün ABD'de çok meşhurdur.

GS STORE

2001 yılında Galatasaray Megastore adıyla kurulmuştur. 2008 yılında isim değiştirmiştir. Sahip olduğu 82 mağazanın 34’ü İstanbul, 6’sı Ankara, 4’ü Antalya, 4’ü İzmir 3'ü Konya, 2‘si Adana, ve 2'si Bursa, 2'si Samsun ve 2'si Sakarya'da bulunmaktadır. Türkiye'nin diğer illerinde bulunan Galatasaray Store mağazaları ise; Aksaray, Aydın, Balıkesir, İzmit, Elâzığ, Çorum, Kayseri, Kahramanmaraş, Mersin, Gaziantep, Denizli, Malatya, Şanlıurfa, Manisa, Yalova, Tekirdağ, Osmaniye, Muğla ve İskenderun‘da faaliyet göstermektedir. Yurtdışında ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Lefkoşa kentinde bir ve Almanya'nın Köln kentinde 2 ve Azerbaycan'ın Bakü şehrinde 1 tane olmak üzere olmak üzere 4 adet Galatasaray Store mağazası bulunmaktadır. İki adet gezici tır da tüm yurt genelinde hizmet vermektedir. Aynı zamanda bu tır yaz mevsiminde Avrupa'da da hizmet vermektedir.

Firmanın ana merkezi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadında bulunmaktadır.En büyük Galatasaray Store ise Türk Telekom Stadyumu'nda bulunmaktadır. Ayrıca sadece amatör branşların ürünlerinin satılacağı Galatasaray Store Plus, Galatasaray' ın Maslak' taki Galatasaray Nevzat Özgörkey Binicilik Tesisleri' nde ilk şubesini açmış bulunmaktadır.

Galatasaray Store, sosyal sorumluluk çerçevesinde Lösev ile iş birliği yapmış olup, Lösev tarafından üretilen ürünleri GSStore internet sitesi aracılığı ile müşterilerine ulaştırıp, gelirlerini Lösev' in yararına sunmaktadır.

TT ARENA GS STORE

7 Şubat 2012'de Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı oyuncuları tarafından açılmıştır. Ali Sami Yen Spor Kompleksi içinde yer alan GS Store, Türkiye'nin en büyük Spor kulübü mağazası olma özelliğini taşımaktadır. Galatasaray Kulübü mimarları (Coşkun Peküstün ve Ayşegül Uslu) tarafından stadın mimarisinden esinlenerek tasarlanmış, ayrıca stad müellifi Mete Arat'ın onay ve desteği alınmıştır. Aslanlıyol da üst örtü olarak tasarlanan mağaza; taraftarın takımının ürünlerine en kolay ulaşabilecek şekilde planlanmıştır. Sponsorlardan Nike mağaza içinde kendisine ayrılan %35 bölümünün mobilya ve dizaynını hazırlamıştır. GS Store içinde Ali Sami Yen Stadı'nın koltuklarından oluşan bir bölüm içermektedir ve buraya Ülker Fanzone adı verilmektedir. İçinde yürüyen merdiven ve asansör içeren mağazada Türkiye'de ilk olan kendi kramponunu tasarlama makinesi de bulunmaktadır.

GALATASARAY SK

Galatasaray Spor Kulübü merkezi İstanbul'da olan, özellikle Galatasaray Futbol Takımı ile tanınan spor kulübü.

1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından, öğrenci oldukları Galatasaray Lisesi'nde kurulan kulüp, futbol branşında 20 kez Lig şampiyonu olmuş, 17 kez Türkiye Kupası ve 15 kez de Türkiye Süper Kupası kazanmış; 2000 yılında da UEFA Kupası'nı ve UEFA Süper Kupası'nı kazanmıştır. Futbol liglerinde üçüncü ve dördüncü yıldızı takan ilk takımdır.

Galatasaray SK, güncel olarak futbol (erkekler), basketbol (erkekler ve kadınlar) ve voleybol (bayanlar ve erkekler) dallarında birinci lig düzeyinde temsil edilmektedir.

2004 yılında Polonya'nın Poznań şehrinde gerçekleşen 23 Yaş Altı Dünya Kürek Şampiyonası'nda yarışan İhsan Emre Vural ve Ahmet Yumrukaya ikilisi, hafif kilo iki tek kategorisinde şampiyon olarak, Türkiye'nin kürekteki ilk şampiyonluğunu kazandırdılar.

2008 yılında Galatasaray (tekerlekli sandalye basketbol takımı), IWBF Şampiyonlar Ligi finalinde Alman rakibi RSV Lahn-Dill'i 63-51 yenerek şampiyon oldu. Daha sonra Galatasaray, Japonya'da düzenlenen Kıtalararası Kitakyushu Kupası'nda Kanada'nın British Columbia takımını 77-62 mağlup ederek, namağlup şekilde şampiyon oldu. 2012 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası final maçında Almanya'nın RSV Lahn-Dill takımıyla karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 65-79 kaybederek Avrupa ikincisi oldu.

2009 yılında ise Galatasaray (kadın basketbol takımı), Eurocup finalinde İtalya'nın Cras Basket Taranto takımını 82-61 yenerek Avrupa Şampiyonu unvanını aldı.

2013-2014 sezonu Euroleague Women 8'li finalleri için Rusya'nın Ekaterinburg şehrindeki turnuvada grubunu 2. sırada bitiren Galatasaray Odeabank yarı finalde ev sahibi UMMC Ekaterinburg'u 77-70 yenerek tarihinde ilk kez finale kalmış ve finalde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 69-58 yenerek Avrupa'nın 1 numaralı kupası olan Euroleague Women'ı müzesine götürmüştür.

2013-2014 sezonunda Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştiren Galatasaray Spor Kulübü, yarıştığı futbol, erkek basketbol, kadın basketbol, tekerlekli sandalye basketbol, bayan voleybol ve erkek voleybol branşlarında mücadele ettikleri branşların tamamında aynı sezon içerisinde kendi branşlarının Şampiyonlar Liglerinde mücadele ederek ulaşılması zor bir başarıya imza atmıştır.

2015-2016 yılında ise Galatasaray, ULEB Cup finalinde Fransa'nın Strasbourg IG takımını 78-67 yenerek Avrupa Şampiyonu unvanını aldı.

Galatasaray taraftarının başlattığı Yellow Friday nedir? ile ilgili etiketler Galatasaray yellow friday gs store nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.