Galatasaray Süper Lig şampiyonluğu sonrası kasasını doldurdu!

Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında MKE Ankaragücü'nü deplasmanda 4-1 mağlup eden Galatasaray, şampiyonluğa ulaştı. Sarı-kırmızılı ekip kazanılan şampiyonluk ile kasasını doldurdu..

Süper Toto Süper Lig'de 2022-23 sezonunda mutlu sona ulaşan Galatasaray'da büyük bir sevinç yaşanıyor. Lig tarihinde 23. şampiyonluğuna ulaşan sarı kırmızılılar bu zaferle beraber dev bir gelirin de sahibi oldu.

KATILIM HAKKI OLARAK 33 MİLYON 416 LİRA KASAYA GİRDİ

Galatasaray yayıncı kuruluşla yapılan sözleşmeye göre bu sezon lige katılım hakkı olarak 33 milyon 416 lira kazandı.

Şampiyon Galatasaray'ın ise aldığı başarılı sonuçlar karşısında kazandığı paranın miktarı da arttı. Cimbom galibiyet başına 2 milyon 300 bin liranın sahibi oldu. Süper Lig'de 24 galibiyet alan şampiyon, 55.2 milyon lira kazanç sağladı.

Süper Lig'de alınan beraberliklerde ise dağıtılan para yarı fiyatına indi. Galatasaray, Süper Lig'de aldığı 4 beraberlikle birlikte 4.6 milyon lirayı daha kasasına koymayı başardı.

ŞAMPİYONLUK ÖDÜLÜNÜ KAZANDILAR

Cimbom, ezeli rakiplerini geride bırakarak ligi zirvede bitiren şampiyonluk ödülü olarak ise toplam 33.2 milyon lira kazanmayı başardı.

Geçmiş yıllarda şampiyon olan takımlar için verilen ekstra paydan Galatasaray, gelirini daha da arttırdı. Bu şampiyonlukla 23. zaferini yaşayan Cimbom her şampiyonluk başına 2 milyon 800 bin lira ödülün sahibi oldu. Sarı-Kırmızılar böylece buradan da 64 milyon 400 bin TL geliri almış oldu.

 

 

Galatasaray Süper Lig şampiyonluğu sonrası kasasını doldurdu! ile ilgili etiketler Ankaragücü Galatasaray Süper Lig Spor Toto Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.