Galatasaray'ın net net borcu 2 milyar 123 milyon TL

Galatasaray Başkan Yardımcısı Kaan Kançal, 30 Eylül itibariyle kulüp ve bağlı ortaklıklarının net borcunun 2 milyar 123 milyon TL olduğunu açıkladı. Kançal, "İsim, reklam ve sponsorlukta da sıkıntılarımız var. Mevcut sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Gişe hasılatımız tamamen bitti. Pandemiden dolayı mağazalarımız kapandı. UEFA gelirimiz var" dedi.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Kaan Kançal, aralık ayı olağan divan kurulu toplantısında Bankalar Birliği ile yapılan görüşmeler ve mali konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Kulübün 5 tane ana geliri olduğunu belirten Kançal, "Pandemiyle birlikte yayın gelirlerimizde aksamalar oldu. İsim, reklam ve sponsorlukta da sıkıntılarımız var. Mevcut sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Gişe hasılatımız tamamen bitti. Pandemiden dolayı mağazalarımız kapandı. UEFA gelirimiz var. Bu sene katılamadı ama bir önceki sene UEFA kupalarına katıldığımızdan dolayı UEFA gelirlerine hak kazanmamıza rağmen UEFA bize hak kazandığımız gelirlerimizin bir kısmını ödeyemeceğini belirten mektup yazdı. Bize özel değil, tüm kupalara katılma hakkı kazanmış kulüplere bu zararını pay ederek dağıttı. Bunu burada ilk defa söylüyorum. Pandeminin spor camiasına verdiği zararı anlamanız açısından bu bilgiyi paylaştım" diye konuştu.

Galatasaray’ın borcunu da açıklayan Kançal, "Galatasaray Spor Kulübü’nün bağımsız denetimden geçmiş 9 aylık net borcu 1 milyar 462 milyon TL’dir. Bu net borç, konsolide finansal borcumuzdan kasamızdaki paramızın düşmüş halidir. Bunun üzerine 398 milyon TL finansal borç benzeri kalem dediğim kalem ekliyoruz. Bu finansal borç değil. İşletme sermayesinde açığından dolayı uzun bir süre ödeyemediğimiz piyasa tarafından fonlanan borcumuzu artık bir finansal borç olarak algılanıp, bunu da bu kaleme eklememizden kaynaklanan bir kalem. Toplam konsolide borcumuz 1 milyar 860 milyon TL. Net işletme sermaye kalemimiz var. Bu da 263 milyon TL ekside. Burada dönen varlıklarımız var. Galatasaray Spor Kulübü’nün 9. ay sonundaki toplam borcu, finansal + piyasanın fonladığı, 2 milyar 123 milyon TL. Bugün kepengi kapattık bizim finansal borçlarımız 1 milyar 860 milyon TL, piyasa borçlarımız 263 milyon TL. Toplamı 2 milyar 123 milyon TL" diyerek sözlerini tamamladı.

Galatasaray'ın net net borcu 2 milyar 123 milyon TL ile ilgili etiketler Galatasaray Mustafa Cengiz Kaan Kançal
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.