Galatasaray Müzesi'nin açılışı yapıldı!

Galatasaray Müzesi'nin açılışı yapıldı. Törende Dursun Özbek'te yer aldı.

Türk Telekom Stadyumu'nda yer alan müzenin açılış törenine; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Kayserispor Başkanı Erol Bedir ve Cimbom'un eski başkanı Dursun Özbek katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından bir konuşma yapan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Bu müzenin kurulmasında Ali Sami Yen'den bu yana bütün başkan ve yönetimlerin büyük emeği var. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Cengiz, şunları söyledi:

"Şu anda bulunduğumuz tarih, Galatasaray için geçmişine sahip çıkma, geleceğini yansıtma adına çok önemli bir an. Bu ana katılarak onur verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Müzeler, medeniyetin ve kültürün sergisidir. Bu sergilenen kültür ve medeniyet, geçmişi anlamak, bugünü kavramak ve geleceği tahmin etmek üzerine kuruludur. Biz bu müzemizde Galatasaray'ın 113 yıllık geçmişini kısa şekilde anlatmaya çalıştık. Kısa diyorum çünkü burada bulunan kupa sayısı 800. Halen 3 bin 500 adet kupamız Beyoğlu'ndaki müzede beklemekte. Orada inşallah sergileyeceğiz.

Bu müzenin kurulmasında Ali Sami Yen'den bu yana bütün başkan ve yönetimlerin büyük emeği var. Ünal Aysal ve Candan Erçetin döneminde fiziki olarak müze çalışmaları başladı. Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek de bu işi sonuçlandırdılar. Bana da açmak nasip oldu. Bu müzenin camiamıza, Türk sporuna ve bütün rakiplerimize de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

DURSUN ÖZBEK'TEN ADAYLIK VE UEFA AÇIKLAMASI

Dursun Özbek kendisine sorulan "Seçimde aday olacak mısınız?" sorusuna "Galatasaray'a hizmet etmekten hiçbir zaman kaçmayız." diyerek yanıt verdi.

UEFA'dan ceza gelebilir mi sorsuna Dursun Özbek, "Siz olayları takip ediyorsunuz. Galatasaray'ın UEFA Finansal Fair play prosedürlerini uyguladığını biliyorsunuz. UEFA ziyaretlerimde Galatasaray'ın mali durumunu düzeltmek için Riva ve Florya projelerini anlatmıştım. O günlerde hayata geçmemişti. Devlet desteği olan bu projelerin mali yapımıza büyük destek vereceğini onlara anlatmıştım. Bugün yapılması gerek bu bildirilmiş projelerin hayata geçtiğini UEFA'ya anlatmak" şeklinde yanıt verdi.

Galatasaray Müzesi'nin açılışı yapıldı! ile ilgili etiketler Galatasaray Müze Dursun Özbek açılış
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.