Galatasaray sonunu getiremedi... Lokomotiv Moskova'ya puan kaptıran Cim Bom hala lider

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndaki 4. maçında Lokomotiv Moskova'yı ağırladı... Sarı-Kırmızılılar bu maçı da kazanırsa puanını 10'a yükseltip grup liderliği için büyük avantaj yakalayacaktı ancak 1-0 öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadı. Cim Bom ilk yarıyı Feghouli'nin golüyle 1-0 önde tamamladı. Rus ekibi 72'de beraberlik golünü buldu.

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda mücadele eden ve ilk üç haftada topladığı 7 puanla liderliğini sürdüren Galatasaray, 4. maçında Lokomotiv Moskova'yı ağırladı. Cim Bom, deplasmanda tek golle mağlup ettiği rakibi karşısında ilk yarıyı önde tamamlamasına rağmen üstünlüğünü koruyamadı: 1-1.

Sarı-Kırmızılı 43'te Sofiane Feghouli'nin golüyle 1-0 öne geçti Rus ekibinin golünü 72'de  François Kamano attı. 1-1'den sonra pozisyonlar bulan Aslan, mutlak golleri kaçırdı. Konuk ekibin 89'daki tehlikesinde Muslera inanılmaz bir kurtarış yaptı.

Galatasaray sonunu getiremedi... Lokomotiv Moskova'ya puan kaptıran Cim Bom hala lider

İlk maçta Lazio'yu evinde 1-0 mağlup eden Sarı-Kırmızılılar ardından Marsilya cehenneminden 1 puanla çıkmayı başarmıştı. Fatih Terim'in takımı 8 puanla liderliğini sürdürüyor. 

Galatasaray, gruptaki beşinci maçını 25 Kasım Perşembe günü sahasında Olimpik Marsilya ile yapacak. Bir beraberlik ve 2 yenilgisi olan Rus ekibi ise 2 puanla son sırada yer alıyor. 

GALATASARAY: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Berkan, Cicaldau, Feghouli, Morutan, Kerem, Halil

LOKOMOTİV MOSKOVA: Guilherme, Nenakhov, Barinov, Jedjav, Rybus, Beka Beka, Rybchinski, Maradishvili, Gyrano Kerk, Lisakovich, Zhemaletdinov

SEYRANTEPE'DE 613 GÜN SONRA BAYRAM

Galatasaray Kulübünün seyirci kısıtlaması uygulamadığı maça, taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmayı yüzde 100 seyirci kapasitesiyle oynamak için TFF'ye yaptığı başvuru reddedilen sarı-kırmızılı kulüp, yönetimi kurulunun aldığı kararla stadın tamamını taraftarlarına açtı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, 52 bin 223 kişi kapasiteli Nef Stadı'nın tribünlerini çok büyük oranda doldurarak, önemli maçta takımlarına destek verdi. Bu arada Nef Stadı'nda 613 gün sonra bir müsabaka tam seyirci kapasitesiyle oynandı.

LOKOMOTİV MOSKOVA İLE 6. MAÇ

Galatasaray, tarihinde Lokomotiv Moskova ile 6. kez karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılı takım, rakibi ile daha önce oynadığı 5 karşılaşmanın 3'ünü kazanırken, 2'sini kaybetti.

İki ekip arasındaki rekabette Galatasaray 7 gol atarken, Lokomotiv Moskova 4 kez fileleri havalandırdı.

Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupaları tarihinde Rus takımlarıyla toplamda 11 kez karşılaştı. Galatasaray, Lokomotiv Moskova'nın yanı sıra CSKA Moskova, Torpedo Moskova ve Spartak Moskova ile yaptığı maçlarda 3 galibiyet, 2 beraberlik ile 6 yenilgi gördü.

Galatasaray, bu maçlarda attığı 11 gole karşılık kalesinde 17 gole engel olamadı.

GALATASARAY'DA ÖNEMLİ EKSİKLER YOK 

Galatasaray'da tedavilerine devam edilen Arda Turan ile sağ bek Sacha Boey bu maçta forma giyemeyecek. UEFA'ya bildirilen listede isimleri bulunmayan Oğulcan Çağlayan, Aytaç Kara, Gustavo Assunçao ve Fatih Öztürk de maç kadrosunda yer almıyor.

Cim Bom bu maçta Avrupa kupalarında 298. maçına çıkıyor. Sarı-kırmızılılar, 297 maçta 105 galibiyet, 114 mağlubiyet, 78 beraberlik gördü. Galatasaray Avrupa'nın 2 numaralı kupasında 88. kez mücadele edecek.

UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi adlarıyla düzenlenen organizasyonda 87 maça çıkan sarı-kırmızılılar, 35 galibiyet, 28 beraberlik ve 24 yenilgi yaşadı. 

Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde "Kupa 2"de çıktığı 23 müsabakada sadece 3 kez mağlup oldu.

UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde Terim yönetiminde 23 maç yapan sarı-kırmızılılar, bu müsabakaların 11'ini kazanırken 9'unda ise berabere kaldı.

Terim'in öğrencileri, futbolda Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki 2 numaralı organizasyonunda 34 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 21 gol gördü.

Galatasaray sonunu getiremedi... Lokomotiv Moskova'ya puan kaptıran Cim Bom hala lider ile ilgili etiketler Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Lokomotiv Moskova Fatih Terim sofiane feghouli
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.