Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı deplasmanda 90+4'te Crespo'nun attığı golle 1-2 mağlup etti

Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı... Derbiye son 4 maçta 1 puan alarak çıkan Fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü maçtan 1-2 galip ayrılmayı başardı. Sarı-Lacivertliler'e 3 puanı getiren ve hayat öpücüğü veren isim devre arası gönderilmesi gündemde olan Crespo oldu. 90+4'te gelen galibiyet golü tarihe geçecek cinsten...

1-2

Dk. 11 KAÇTI! Maçtaki ilk gol tehlikesi Galatasaray'dan... Orta sahada Kerem Aktürkoğlu topu kaptı, boştaki Sofiane Feghouli'yi gördü. Cezayirli yıldız ceza sahasına girdi, çaprazdan sert vurdu, kaleci Berke Özer golü kurtardı!

Dk. 16 GOL! Kerem Aktürkoğlu Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren golü attı... Orta sahada yine bir top kapan milli yıldız, Morutan'la verkaç yaptı, penaltı noktası üzerinde topla buluşup yerden bir vuruşla golünü attı. 23 yaşındaki forvetin bu sezon 3. golü...

Dk. 31 GOL! Fenerbahçe beraberlik golünü buldu... İrfan Can Kahveci'nin ara pasında Mesut Özil kendi sahasından hareketlenip karşı karşıya pozisyonda golü attı: 1-1... Yıldı isim bu sezon takımının en golcüsü konumunda...

Dk. 33 GERİLİM! Mesut Özil'in beraberlik golünden sonra saha karıştı... Marcao sinirlerine hakim olamıyor! Muslera tribünlerin sahaya inmesini önlemeye çalışıyor! Dört oyuncu birden kart gördü!

Dk. 45+2 KRİTİK MÜDAHALE! Fenerbahçe kalecisi Berke Özer gol pozisyonunda Kerem Aktürkoğlu'na izin vermedi... Galatasaray devreye 2-1 önde girebilirdi.

Dk. 57 KAÇTI! Galatasaray soldan tehlikeli geldi... Van Aanholt içeri çevirdi, bomboş durumdaki Halil'den önce Kim min-Jae'den çok kritik bir müdahale geldi. Güney Koreli stoper mutlak golü önledi. 

Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı deplasmanda 90+4'te Crespo'nun attığı golle 1-2 mağlup etti

Dk. 65 TERİM'DEN HAMLE! Galatasaray'da iki değişiklik birden. Halil Dervişoğlu & Morutan çıktı, Taylan Antalyalı & Mbaye Diagne oyunda...

Dk. 69 BERKE'DEN BİR KURTARIŞ DAHA! Taylan'la kontra atağa çıkan Galatasaray Cicaldau'yla gole yaklaştı. Rumen futbolcunun ceza sahası dışından plasesini kaleci Berke Özer köşeden çıkardı. Genç kalecinin Altay'ın yokluğunda iki kritik kurtarışı var.

Dk. 79 KİM MİN JAE! Fenerbahçe'nin yıldız stoperi kariyer maçını oynuyor... 25 yaşındaki futbolcu bu kez de çizgiden çıkardı!

Dk. 81 YİNE BERKE! Berke Özer bu kez de Diagne'ye karşı karşıya pozisyonda gol izni vermedi.

Dk. 82 KIRMIZI! Fenerbahçe 10 kişi kaldı. Marcel Tisserand 2. sarı karttan kırmızı kart gördü.

Dk. 84 GOL İPTAL! Galatasaray Mbaye Diagne'yle 2. golü buldu. VAR'ın uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Halil Umut Meler, Senegalli santrforun kafa vuruşundan önce Berisha'ya faul yaptığını tespit etti.

Dk. 90+4 GOL! Oyuna 71'de Sosa'nın yerine giren Crespo golü attı... Fenerbahçe deplasmana öne geçti. 

Dk. 90+5 TERİM ATILDI! Fatih Terim golden sonra itirazdan 2. sarı kartı gördü oyundan atıldı.

Geride kalan 13 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgiyle 21 puan toplayan Sarı-Kırmızılı takım 13. haftaya lider Trabzonspor'un 9 puan gerisinde 4. sırada girdi. Fenerbahçe ise 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgiyle 23 puan elde etti ve 7. sırada yer buldu. 

Sarı-Lacivertliler haftaya Göztepe deplasmanında... Evindeki 3 maçlık galibiyet serisi sona eren Galatasaray ise Yeni Malatyaspor deplasmanında...

DERBİDE 11'LER

GALATASARAY: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Berkan, Halil, Feghouli, Cicaldau, Kerem, Mohamed

FENERBAHÇE: Berke, Tisserand, Kim, Szalai, Osayi, Mert Hakan, Sosa, Ferdi, İrfan, Mesut, Berisha

MAÇTAN ÖNCE NE DEDİLER?

Vitor Pereira: "Derbiler 3 puandan daha fazlasını ifade eder. Böyle maçlarda karakterli oynamanız gerekir. Büyük oyuncular bu maçları severler. Kafamızda beraberlik yok, buraya kazanmaya geldik."

Fatih Terim: "Rakibe göre ufak tefek dokunmalar, değişiklikler yapabiliriz. Oyun anlayışımızdan, felsefemizden, şu ana kadar oynamak istediğimiz oyunu yukarı çekmek için çalışacağız. Kazanmayı hepimiz isteriz. İyi oynayarak kazanmayı her zaman isteriz."

İÇ SAHADA 3 MAÇLIK GALİBİYET SERİSİ BİTTİ

Galatasaray, Süper Lig'de sahasında yaptığı son 3 maçı kazandı.

Bu sezon deplasmanda yaptığı 7 maçta sadece 2 galibiyet alabilen, 3 beraberlik, 2 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı takım, taraftarı önünde daha iyi bir performans sergiliyor.

Nef Stadı'nda çıktığı 5 maçın 4'ünü kazanan Galatasaray, 1 müsabakadan da mağlubiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılı takım, iç sahada oynadığı son 3 lig maçından 3 puan çıkardı.

Tam kapasite oynanacak ve gişe rekoru kırılması beklenen derbide Sarı-Kırmızılı yönetim maça gelecek taraftarlardan telefonlarıyla ilgilenmemelerini, maça odaklanmalarını istedi.

VİTOR PEREİRA TOPUN AĞZINDAYDI

Son dört lig maçında üç yenilgi, bir beraberlik alan Sarı-Lacivertliler, milli araya girilirken evinde Kayserispor'a yenilmekten son dakikada gelen penaltı golüyle kurtulmuştu.

Sezona iyi bir başlangıç yapan ve 8. hafta sonunda liderlik koltuğuna oturan Vitor Pereira'nın takımı ligde daha sonra oynadığı 4 maçta ise sadece 1 puan toplayabildi. Sarı-lacivertliler, bu dönemde deplasmanda Trabzonspor ve Konyaspor'a mağlup olurken, iç sahada Alanyaspor'a yenildi. Fenerbahçe, tek puanını ise evinde Kayserispor ile oynadığı karşılaşmada alabildi.

Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı deplasmanda 90+4'te Crespo'nun attığı golle 1-2 mağlup etti ile ilgili etiketler Galatasaray Fenerbahçe Fatih Terim Halil Umut Meler Mesut Özil Vitor Pereira Kerem Aktürkoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.