Galatasaray Bursaspor maç özeti!

Galatasaray Bursaspor maç özeti izle! Spor Toto Süper Lig 9. hafta açılış karşılaşmasında evinde Bursaspor'u konuk eden Galatasaray yeşil-beyazlılarla 1-1 berabere kaldı. Nefesleri kesen mücadelede kazanan çıkmazken maçı izleme şansı bulamayan futbolseverler geniş özet ve golleri izlemek için internette araştırma yapıyor. Biz de bu maçın özetini sizler için haberimize taşıdık. Galatasaray Bursaspor maç özeti izle! Geniş özet ve goller! Detaylar haberimizde...

Galatasaray Bursaspor maç özeti! Süper Lig 9. hafta açılış mücadelesi nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Galatasaray Bursaspor maçının özetini izlemek isteyen vatandaşlar da internetten araştırma yapıyor. Biz de bu konuyu sizler için haberimize taşıdık. Galatasaray Bursaspor maç özeti izle! Geniş özet ve goller! İşte detaylar...

Galatasaray Bursaspor maç özeti!

GALATASARAY BURSASPOR MAÇ ÖZETİ İZLE!

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında lider Galatasaray milli ara dönüşünde evinde konuk ettiği Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı ve sahasındaki yenilmezlik serisini 24 maça çıkardı.

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, son maça göre kadroda tek değişiklik yaptı. Henry Onyekuru, Nijerya Milli Takımı'nda yaşadığı sakatlık sonrası Bursaspor müsabakasının kadrosunda yer almazken Fatih Terim, Bursaspor karşısında bu futbolcunun yerine Sofiane Feghouli'yi görevlendirdi.

Galatasaray karşılaşmaya Fernando Muslera, Mariano Filho, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Ömer Bayram, Fernando Reges, Badou Ndiaye, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Garry Rodrigues ve Sinan Gümüş 11'i ile çıktı.

Bursaspor ise karşılaşmaya Okan, Umut Meraş, Ertuğrul, Chedjou, Barış, Badji, Aytaç, Burak, Yusuf, Tunay, Sakho 11 ile başladı.

Galatasaray evinde ağırladığı Bursaspor karşısında ilk yarıda 3 sakatlık şoku yaşadı. Serdar Aziz, Feghouli ve Fernando oyundan çıkarken bu oyuncuların yerlerine Maicon, Eren Derdiyok ve Selçuk İnan oyuna dahil oldu.

İlk yarıda sarı kırmızılı ekip rakip kalede etkili olmaya çalıştı ancak Bursaspor savunması buna izin vermezken konuk ekip de yakaladığı kontratklar ile Galatasaray kalesinde gol fırsatları yakaladı ancak ilk yarı 0-0'lık skorla sona erdi.

Galatasaray ikinci yarıya etkili başladı. 56. dakikada Belhanda'nın ceza sahasına çevirdiği topta Bursasporlu oyunculardan seken top Ömer Bayram'ın önünde kalırken Ömer Bayram'ın vuruşu auta çıktı.

Bursaspor 58. dakikada Sakho ile topu ağlarla buluşturdu ancak maçın hakemi ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti. 60. dakikada Lima, Ozan Kabak'ın müdahalesi ile ceza sahasının içinde yerde kaldı ve maçın hakemi Ali Palabıyık penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Aytaç Kara'nın şutunu Muslera kurtarırken pozisyonun devamında Aytaç Kara önünde kalan topu ağlarla buluşturdu ve Bursaspor 1-0 öne geçti.

Golden sonra Bursaspor Galatsaray kalesinde etkisini arttırırken Lima ve Sakho ile farkı 2'ye çıkaracak pozisyonlar yakaladı ancak bu fırsatları değerlendiremedi.

Galatasaray 77. dakikada Eren Derdiyok'un attığı golle Bursaspor karşısında 1-1'lik eşitliği yakaladı. Golün asisti Belhanda'dan geldi. Bu golden sonra Galatasaray rakip kalede Rodrigues ile etkili olurken Rodrigues'in ceza sahasının dışından şutu az farkla auta çıktı.

Maçta kalan dakikalar karşılıklı ataklarla geçerken başka gol sesi gelmedi ve ekipler sahadan birer puanla ayrıldı.

Bu sonuçla Galatasaray 19 puanla liderliğini sürdürürken Bursaspor ise 9 puana yükseldi.

GALATASARAY - BURSASPOR: 1-1

Stat: Türk Telekom

Hakemler: Ali Palabıyık, Kerem Ersoy, Serkan Olguncan

Galatasaray: Muslera, Mariano, Ozan Kabak, Serdar Aziz (Dk. 20 Maicon), Ömer Bayram, Fernando (Dk. 42 Selçuk İnan) , Ndiaye, Feghouli (Dk. 21 Eren Derdiyok), Belhanda, Rodrigues, Sinan Gümüş

Bursaspor: Okan Kocuk, Barış Yardımcı, Chedjou, Ertuğrul Ersoy, Umut Meraş, Badji, Aytaç Kara, Burak Kapacak (Dk. 74 Ramazan Keskin), Tunay Torun (Dk. 82 Stancu), Yusuf Erdoğan (Dk. 58 Lima), Sakho

Goller: Dk. 63 Aytaç Kara (Bursaspor), Dk. 77 Eren Derdiyok (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 45 Sakho, Dk. 47 Tunay Torun, Dk. 54 Umut Meraş, Dk. 79 Ramazan Keskin, Dk. 90+5 Lima (Bursaspor), Dk. 61 Ozan Kabak (Galatasaray)

19 Ekim Cuma günü saat 20:30'de başlayacak mücadele beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak

Galatasaray - Bursaspor muhtemel 11'ler
Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Ozan, Ömer, Fernando, Ndiaye, Sinan, Feghouli, Yunus, Eren

Bursaspor: Okan, Barış, Chedjou, Ertuğrul, Latovlevici, Aytaç, Badji, Lima, Umut Meraş, Stancu, Sakho

Galatasaray'da Onyekuru milli takımda yaşadığı sakatlık nedeniyle Bursaspor maçında forma giyemeyecek. Ayrıca Galatasaray diğer oyuncuların da sağlık durumları ile ilgili resmi siteden açıklama yaptı.

Galatasaray'dan sakatlık açıklaması

Milli takım arasında ülkeleri adına sahaya çıkan oyuncularımızdan Sofiane Feghouli maça 48 saat, Fernando Muslera ile Yuto Nagatomo ise maça 36 saat kala ülkemize dönebilmiştir.

Younes Belhanda’nın milli takımda yaşadığı sol kasığındaki zorlanma ile Garry Rodrigues’in sağ kasık adalesindeki ağrıya ilişkin tedavileri devam etmektedir.

Henry Onyekuru’nun milli maçta hissettiği ağrı sonrası yapılan tetkiklerinde sol üst arka adale grubunda ikinci derece zorlanma ve kanama tespit edilmiştir. Oyuncumuzun sakatlığına ilişkin tedavi süreci başlamış olup bir süre sahalardan uzak kalması öngörülmektedir.

Uyluk ön adale grubuna aldığı darbe sonrası oluşan kas içi hematom (kanama) nedeniyle özel bir programa tabi tutulan Ryan Donk’un saha adaptasyon çalışması devam etmektedir.

Tüm oyuncularımızın antrenmana ve maça çıkabilme değerlendirmesi bugün sağlık heyetimiz tarafından yapılacaktır.

Fernando ve Mariano ceza sınırında

Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcuları Fernando Reges ve Mariano Filho, Bursaspor maçı öncesinde sarı kart ceza sınırında.

Bu iki futbolcu, Bursaspor maçında sarı kart görmeleri durumunda 10. haftadaki Evkur Yeni Malatyaspor müsabakasında forma giyemeyecek.

Evinde bileği bükülmüyor

Galatasaray, Süper Lig’de sahasında çıktığı son 23 maçta mağlubiyet yaşamadı.

Ligde iç sahadaki son yenilgisini 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa’ya karşı yaşayan sarı-kırmızılı takım, daha sonra Türk Telekom Stadı’nda çıktığı müsabakalarda rakiplerine boyun eğmedi.

Galatasaray, evindeki son 23 lig maçının 22’sini kazanırken, birinden beraberlikle ayrıldı.

Bursaspor çıkış istiyor

Bu sezon Samet Aybaba yönetiminde Süper Lig'in en genç kadrosuyla mücadele eden Bursaspor ilk galibiyetini Ankaragücü maçında almıştı. Yeşil-beyazlı takım 8 maçta 1 galibiyet 5 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Samet Aybaba ve öğrencileri Galatasaray deplasmanında sürpriz peşinde olacaklar.

Galatasaray ile Bursaspor 99. randevuda

Galatasaray ile Bursaspor, yarın yapacakları maçla lig tarihinde 99. kez karşı karşıya gelecek. Galatasaray, 1967-1968 sezonunda ilk kez Türkiye 1. Futbol Ligi’ne (Şimdiki Süper Lig) yükselen Bursaspor ile yaptığı karşılaşmalardan 51’ini galibiyetle kapattı, rakibine 22 kez yenildi. İki takım arasındaki 25 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Rekabetteki son 4 randevudan galip ayrılan sarı-kırmızılılar, 98 maçta rakip filelere 173 gol attı, Bursa ekibi 82 golle karşılık verdi. Geçen sezonki maçları Galatasaray, Bursa’da 2-1, evinde de 5-0’lık skorlarla kazandı.

Bursaspor 12 maçtır kazanamıyor

Bursaspor, Galatasaray ile ligde yaptığı son 12 maçı kazanamadı. Rakibi karşısında son galibiyetini 2011-2012 sezonunda evinde 1-0’lık sonuçla alan yeşil-beyazlılar, daha sonraki 12 randevuda 4 kez berabere kaldı, 8 kez yenildi.

İstanbul’daki maçlar

Galatasaray, Bursaspor ile sahasında yaptığı lig maçlarında 37 kez galip geldi, 4 kez rakibine yenildi, 8 müsabaka ise berabere tamamladı. Sarı-kırmızılılar, Bursaspor’a İstanbul’da 118 gol attı, kalesinde 33 gol gördü.

FATİH TERİM'DEN MAÇ ÖNÜ AÇIKLAMALARI

Galatasaray, Bursaspor karşısında ligdeki en farklı skorlu galibiyetini 1999-2000 ve 2013-2014 sezonlarında kendi sahasında 6-0 yenerek aldı. Bursaspor ise Galatasaray karşısında en farklı skorlu galibiyetini, 2001-2002 sezonunun ilk yarısında Bursa’da yapılan karşılaşmada 5-0’lık skorla elde etti.

Habertürk'ten Erhan Kaan Adıgüzel'in haberine göre; milli aranın ardından Süper Lig’de bugün Bursa’yı TT Stadı’nda konuk edecek Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, öğrencilerini zorlu mücadeleye hazırlamak için uğraşıyor. Şampiyonlar Ligi’nde de çarşamba günü Alman ekibi Schalke 04’ü evinde ağırlayacak olan Sarı-Kırmızılılar, Devler Ligi arenasına moralli çıkmanın hesaplarını yapıyor. Ancak o maçtan önce ligdeki Bursa maçının önemine değinen İmparator, öğrencilerine de sık sık uyarılarda bulunmayı ihmal etmiyor. Porto deplasmanı öncesi herkesin rahat kazanılacağını düşündüğü maçta BB Erzurumspor’u güçlükle 1-0 yenebilen takımının bunu tekrar etmesinden çekinen Terim’in, ‘Disiplin’ vurgusu yaptığı öğrenildi. Bursa karşısında 90 dakika boyunca ciddiyetlerini koruyarak oynamaları gerektiği konusunda oyuncularına telkinde bulunan tecrübeli teknik adamın, “İlk dakikadan itibaren rakip yarı alanına yerleşip erken gol bulmaya çalışmalıyız. Devreye önde girmek için elinizden geleni yapın. Rakibimiz ligin en az gol yiyen 2. takımı… Bu yüzden etkili bir ofansif anlayış sergilememiz gerekiyor. Schalke maçını unutun ve bu maça odaklanın” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

ONLARA DİNLENMEK HARAM

Liglere verilen milli arada ülke takımlarına giden Fernando Muslera ile Yuto Nagatomo, Bursa maçından sadece 1.5 gün önce İstanbul’a gelebildi. Zorlu mücadele öncesi sadece 1 kez takımla birlikte antrenmana katılabilen 2 oyuncu, dinlenmeye dahi fırsat bulamadı. Uzun süren uçak seyahatinin ardından Türkiye’ye dönebilen Nando, bugün ilk 11’deki yerini alacak. Ancak Samuray’ın dinlendirilmesi planlanıyor. Nagatomo’yu Schalke maçına saklayan Terim, son 2 lig maçında 90 dakika görev verdiği Ömer Bayram’a bugün de sol bekte görev verecek. Muslera ve Nagatomo’dan yalnızca yarım gün daha erken İstanbul’a gelebilen Sofiane Feghouli’nin ise sakatlıklar nedeniyle ilk 11’de forma giymesi bekleniyor.

BURSA’YA YEDEK KUVVET

Ülke takımlarından dönen oyuncularını sakatlığa kurban veren Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Bursa önünde zorunlu olarak rotasyon uygulayacak. Daha önce antrenmanda sakatlanan Ryan Donk’un yanı sıra Younes Belhanda, Garry Rodrigues ve Henry Onyekuru’nun sakat olması, İmparator’un elini güçleştirdi. Belhanda ve Donk’u oynayabilecek durumda olsalar bile riske etmek istemeyen Terim, orta alanda Selçuk İnan, Badou Ndiaye ve Fernando’ya görev verecek. Rodrigues ve Onyekuru’nun yokluğunda kanatlarda da Feghouli ve Sinan’ın forma giymesi bekleniyor. Yeni iyileşen Eren Derdiyok ise Cimbom’un gol ayağı olacak.

GALATASARAY SK

Galatasaray Spor Kulübü merkezi İstanbul'da olan, özellikle Galatasaray Futbol Takımı ile tanınan spor kulübü.

1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından, öğrenci oldukları Galatasaray Lisesi'nde kurulan kulüp, futbol branşında 20 kez Lig şampiyonu olmuş, 17 kez Türkiye Kupası ve 15 kez de Türkiye Süper Kupası kazanmış; 2000 yılında da UEFA Kupası'nı ve UEFA Süper Kupası'nı kazanmıştır. Futbol liglerinde üçüncü ve dördüncü yıldızı takan ilk takımdır.

Galatasaray SK, güncel olarak futbol (erkekler), basketbol (erkekler ve kadınlar) ve voleybol (bayanlar ve erkekler) dallarında birinci lig düzeyinde temsil edilmektedir.

2004 yılında Polonya'nın Poznań şehrinde gerçekleşen 23 Yaş Altı Dünya Kürek Şampiyonası'nda yarışan İhsan Emre Vural ve Ahmet Yumrukaya ikilisi, hafif kilo iki tek kategorisinde şampiyon olarak, Türkiye'nin kürekteki ilk şampiyonluğunu kazandırdılar.

2008 yılında Galatasaray (tekerlekli sandalye basketbol takımı), IWBF Şampiyonlar Ligi finalinde Alman rakibi RSV Lahn-Dill'i 63-51 yenerek şampiyon oldu. Daha sonra Galatasaray, Japonya'da düzenlenen Kıtalararası Kitakyushu Kupası'nda Kanada'nın British Columbia takımını 77-62 mağlup ederek, namağlup şekilde şampiyon oldu. 2012 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası final maçında Almanya'nın RSV Lahn-Dill takımıyla karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 65-79 kaybederek Avrupa ikincisi oldu.

2009 yılında ise Galatasaray (kadın basketbol takımı), Eurocup finalinde İtalya'nın Cras Basket Taranto takımını 82-61 yenerek Avrupa Şampiyonu unvanını aldı.

2013-2014 sezonu Euroleague Women 8'li finalleri için Rusya'nın Ekaterinburg şehrindeki turnuvada grubunu 2. sırada bitiren Galatasaray Odeabank yarı finalde ev sahibi UMMC Ekaterinburg'u 77-70 yenerek tarihinde ilk kez finale kalmış ve finalde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 69-58 yenerek Avrupa'nın 1 numaralı kupası olan Euroleague Women'ı müzesine götürmüştür.

2013-2014 sezonunda Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştiren Galatasaray Spor Kulübü, yarıştığı futbol, erkek basketbol, kadın basketbol, tekerlekli sandalye basketbol, bayan voleybol ve erkek voleybol branşlarında mücadele ettikleri branşların tamamında aynı sezon içerisinde kendi branşlarının Şampiyonlar Liglerinde mücadele ederek ulaşılması zor bir başarıya imza atmıştır.

2015-2016 yılında ise Galatasaray, ULEB Cup finalinde Fransa'nın Strasbourg IG takımını 78-67 yenerek Avrupa Şampiyonu unvanını aldı.

30 Ekim 1905'te, Mekteb-i Sultani'de Mehmet Ata Bey'in dersi sırasında arkadaşlarıyla konuşan Ali Sami Yen, bir futbol kulübü kurmaya karar verir. Asım Sonumut, Reşat Şirvani, Refik Cevdet Kalpakçıoğlu, Abidin Daver ve Kamil Ulus Bey'in de ortaklığıyla; Refik Cevdet Kalpakçıoğlu asbaşkanlığında Galatasaray Spor Kulübü kurulur.

Bu dönemde oyunculardan her hafta birer kuruş toplanır, başkan Ali Sami Yen de futbol topuyla ilgilenirdi. Hatta domuz yağı ile temizlenen futbol topu hasar görünce; Ali Sami Yen ayakkabısının bir parçasını keserek yama yapmıştır. Cevdet Kalpakçıoğlu da formaları yıkardı. Kulübün ilk isminin Gloria ya da Audace koyulması istenmiştir; ancak takımın oynadığı ilk maçında Rum rakibini 2-0 yenerken seyircilerin onlardan "Galata Sarayı Efendileri" diye söz etmesiyle bugünkü isim doğmuştur. Ali Sami Yen tarafından söylenen bir söz; Galatasaray Spor Kulübü'nün kuruluş ve varoluş amacını belirleyecektir:

“ Maksadımız İngilizler gibi toplu bir hâlde oynamak, bir renge ve bir isme mâlik olmak ve Türk olmayan takımları yenmek. ”

Galatasaray Spor Kulübü kurucu listesi, resmiyet kazanma sürecinde değişikliğe uğramıştır. 1905'ten 1919'a kadar Galatasaray Spor Kulübü'ne Başkanlık yapan, mektebin 889 numaralı öğrencisi Ali Sami Yen, elyazısıyla tuttuğu Galatasaray Terbiye-i Bedeniye Kulübü ıhsaiyet Defteri'nin (Sayım-İstatistik Defteri) 181 ve 182. sayfalarında kurucu 13 üyeyi şöyle sıralar:

Ali Sami Yen
Asım Tevfik Sonumut
Emin Bülent Serdaroğlu
Celal İbrahim
Boris Nikolof
Milo Bakiç
Pol Bakiç
Bekir Sıtkı Bircan
Tahsin Nahit
Reşat Şirvanizade
Hüseyin Hüsnü Kayacan
Refik Cevdet Kalpakçıoğlu
Abidin Daver

1905'te Osmanlı İmparatorluğu'nda bir dernekler yasası bulunmadığından, Galatasaray Spor Kulübü yasal olarak tescil edilme olanağını bulamamıştır. 1912 yılında Cemiyetler Kanunu çıkarıldıktan sonra, kulüp yasal bir kimlik kazandı. Yetkili makamlara kulüplerin tüzükleriyle birlikte, kurucu üyelerin ad ve adreslerinin de bildirilmesi zorunlu tutulduğundan, istifa eden ya da eğitimlerini tamamlayarak ülkelerine dönen üyeler ilk listeden çıkarılmış ve 1 Eylül 1913'te kurucu liste yeniden düzenlenmiştir. Kurucu üyelerin yeni sıralaması şöyle gerçekleşmiştir:(Ali Sami Yen'in Babası Kuruluştan 2 Gün Sonra Vefat Etmiştir.)

Ali Sami Yen
Asım Tevfik Sonumut
Emin Bülent Serdaroğlu
Celal İbrahim
Bekir Sıtkı Bircan
Reşat Şirvanizade
Refik Cevdet Kalpakçıoğlu
Abidin Daver

Arma

Galatasaray'ın ilk amblemi; ağzında futbol topu taşıyan kanatları gerili bir kartalı içeriyordu. Ancak Galatasaray Lisesi öğrencilerinden Şevki Ege tarafından çizilen bu kompozisyon benimsenmeyince kenara itildi. Bugünkü amblem ise 1923 yılında, yine lise öğrencilerinden Ayetullah Emin tarafından çizilmiştir. Yeni çizim, geometrik çizgilerin uyumlu kullanılmasıyla iç içe geçmiş sarı-kırmızı renklerde "GS" harflerini içermekteydi. İlk olarak Ayetullah Emin ve Şinasi Şahingiray tarafından çıkarılan haftalık bir mecmuada kullanılan bu kompozisyon çok beğenildi. Bunun üzerine resmî amblem olarak kabul edilmesi için teklif yapıldı. Teklif alkışlar arasında ittifakla kabul oldu. Eski harfler Gayın ve Sin, daha sonra Latin alfabesine geçilmesiyle yerini G ve S harflerine bıraktı. Ayrıca G ve S harflerini taşır ve takım kurulduktan 5 yıl sonra arma yapılmıştır.

Renkleri
Galatasaray Spor Kulübü'nün ilk renkleri kırmızı-beyaz'dır. Türk bayrağı'nın renklerinden esinlenerek seçilen bu renkler, dönemin yönetimi tarafından kuşkuyla karşılanmış ve futbolcular sıkı bir takibe alınmışlardır. Bu nedenle, sarı-siyah renkler gündeme gelmiş ama bunlar da kalıcı olmamış ve Galatasaray, bugünkü renklerine kavuşmuştur. Bu renklerin öyküsünü Ali Sami Yen şu şekilde açıklamaktadır:

“ Birçok yerleri dolaştıktan sonra, nihayet Bahçekapı'daki Şişman Yanko'nun dükkânına gidilerek orada zarif iki yünlü kumaşa tesadüf ettik. Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı. Tezgahtar, mahirane bir el hareketi ile kumaşların dalgalarını birleştirdi. Bir saka kuşunun başı ile kanadının yarattığı renk güzelliğine benzer bir parlaklık hasıl oldu. Ateşin içindeki renk oyunlarını görür gibi olmuştuk. Sarı-Kırmızı alevinin takımımız üstünde parıldamasını tasavvur ediyor ve bizi derhal galibiyetten galibiyete götüreceğini tahayyül ediyorduk. Nitekim de öyle oldu. ”

Buna karşılık kuruculardan Bekir Sıtkı, söz konusu renklerin Gül Baba'nın II. Bayezid'e verdiği sarı ve kırmızı güllerden esinlenildiğini ileri sürer.

2000 yılında bu başarılarından dolayı FIFA tarafından o yılın Eylül ayında Millenium Kupası ile ödüllendirilen ve kupası Franz Beckenbauer tarafından verilen Galatasaray, ayrıca Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından yapılan "Dünyanın en iyi futbol kulüpleri" istatistik çalışmasında, 2000 Ağustos ayının en iyi takımı olarak gösterildi ve o yılın sonunda dünyada yılın en iyi takımı oldu.

Galatasaray UEFA Kupası'nı yenilmeden ve UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarını 3. olarak bitirip kazanan tek takımdır. 1999-2000 yılında, UEFA Kupası finalinde İngiltere'nin Arsenal kulübünü penaltılarla yenerek, bir Avrupa Kupası kazanan ilk ve tek Türk futbol kulübü olmuştur. Galatasaray aynı yıl; Süper Kupayı'da Real Madrid'i 2-1 yenerek kazanmıştır. Avrupa'da en fazla başarı yakalamış Türk takımı olan Galatasaray'ın Avrupalı rakiplerine oranla mütevazi olarak görülen kadrosuyla kazandığı UEFA Kupası ve Süper Kupa dünyada büyük bir başarı olarak görülmüş, böylece Galatasaray adı tüm dünya tarafından tanınan bir marka hâline gelmiş ve kulüp dünya çapında büyük bir taraftar topluluğu kazanmıştır. Kulüp Avrupa' daki popülerliğini hâlen devam ettirmektedir.

Erkek Basketbol
Ana madde: Galatasaray (basketbol takımı)
Galatasaray (basketbol takımı), Galatasaray Spor Kulübü'nün Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden erkek basketbol takımıdır. Takım, maçlarını 12.500 kişilik Abdi İpekçi Arena'da oynamaktadır.

2015-2016 yılında ise Galatasaray, ULEB Cup finalinde Fransa'nın Strasbourg IG takımını 78-67 yenerek Avrupa Şampiyonu olmuştur.

Galatasaray Bursaspor maç özeti! ile ilgili etiketler Galatasaray Bursaspor Maç özeti geniş özet izle goller
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.