Galatasaray'a evinde büyük darbe! 1-2

Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Galatasaray, sahasında Benfica'ya 2-1 yenildi ve tur için avantajı rakibine kaptırdı.

Fatih Terim, yeni transferler Mbaye Diagne, Christian Luyindama ve Marcao'yu Benfica karşısında ilk 11'de görevlendirdi. Galatasaray'ın devre arasında renklerine kattığı ve UEFA'ya ismini bildirdiği bu futbolcular, sarı-kırmızılı takımla ilk Avrupa maçına çıktı. UEFA'ya isimleri verilmeyen yeni transferlerden Kostas Mitroglou, Semih Kaya ve Emre Taşdemir ise müsabakanın kadrosunda bulunmadı.

Benfica'nın, sakatlıkları bulunan 2 oyuncusunun yanı sıra 3 as futbolcusu maçın kadrosunda yer almadı. Portekiz temsilcisinde sakatlıkları bulunan Jardel Vieira ve Ljubomir Fejsa ile as oyuncular Alejandro Grimaldo, Pizzi ile Jonas, İstanbul'a getirilmedi.

Galatasaray karşılaşmaya hızlı başladı. Önde baskıyla rakibi karşısında etkili olmaya çalışan temsilcimiz 19. dakikada gole yaklaştı. Feghouli'den aldığı pasla sağ kanatta topla buluşan Linnes, yerden ceza sahası içine ortasını yaptı. Diagne'nin dokunamadığı topa penaltı noktası üzerinde Onyekuru gelişine vurdu, top az farkla dışarı gitti.

26. dakikada hiç beklemediğimiz bir şey oldu ve Benfica penaltı kazandı. Sol kanattan yapılan ortada, hakem Manzano, ceza sahası içinde Marcao'nun topa elle oynadığı gerekçesiyle tartışmalı bir şekilde penaltı noktasını gösterdi. 28. dakikada penaltı atışını kullanan Salvio, topu Muslera'nın sağından ağlara gönderdi.

Galatasaray, 2. yarıya iyi başladı ve golü buldu. 54. dakikada Nagatomo'nun ortasında arka direkte iyi yükselen Luyindama skoru dengeleyen isim oldu. Goldan sonra Galatasaray'ın baskısı devam etti ancak 64. dakikada yine bireysel bir hatayla konuk takımın 2. golü geldi. Atılan uzun topta Marcao biraz ağır davranınca Seferovic araya girdi ve skoru 2-1'e getirdi.

Kalan bölümde Galatasaray istediği pozisyonları bulamadı ve mücadele konuk takımın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. Böylece Benfica rövanş öncesi büyük bir avantaj yakalamış oldu.

MAÇ ÖZETİ / GALATASARAY 1-2 BENFİCA

86'
Sağ kanattan kazandığımız serbest vuruşta topun başına Younes Belhanda geçiyor. Belhanda'nın ortasına ön direkte iyi yükselen Christian Luyindama'nın kafa vuruşunu kaleci Odisseas Vlachodimos çelmeyi başarıyor.

81'
Benfica takımı bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Franco Cervi'nin yerine Filip Krovinovic'i oyuna alarak kullanıyor.

70'
Benfica yarı alanının ortalarında hava topu mücadelesinde Florentino Luis'e faul yapan Yuto Nagatomo, sarı kart görüyor.

64'
GOL! Benfica, Haris Seferovic'in attığı golle 2-1 öne geçiyor.

60'
Karşılaşmada 60 dakikalık bölüm geride kalırken topla oynama oranında Galatasaray'ın %64'e %36 üstünlüğü bulunuyor.

54'
GOOOOOLLL!!! Christian Luyindama'nın attığı golle skoru 1-1 yapıyoruz. Mbaye Diagne'nin pası ile sol kanatta topla buluşan Yuto Nagatomo, ortasını arka direkte bulunan Christian Luyindama'ya yapıyor. Luyindama'nın kafa vuruşunda top Benfica ağları ile buluşuyor.

51'
Haris Seferovic'in ceza sahasının hemen içerisinden sol çaprazdan yerden çektiği şut kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

50'
Galatasaray yarı alanının ilk metrelerinde Gedson Fernandes'e arkadan sert müdahalede bulunan Badou Ndiaye, sarı kart görüyor.

46'
İkinci yarıya Mbaye Diagne'nin yaptığı santra vuruş ile başlıyoruz.

D.A
Jesus Gil Manzano'nun düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı Benfica'nın 1-0 üstünlüğü ile sona eriyor.

45'
İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

44'
Sol kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Younes Belhanda geçiyor. Younes Belhanda'nın ortasını Benfica savunması uzaklaştırıyor.

40'
Benfica yarı alanının ilk metrelerinde Gedson Fernandes'e sert müdahalede bulunan Fernando, sarı kart görüyor. Fernando, gördüğü bu sarı kartla rövanş maçında cezalı duruma düşüyor.

36'
Younes Belhanda'nın pası ile ceza sahası yayının hemen dışında topla buluşan Fernando Reges'in yerden çektiği şut kaleci Odisseas Vlachodimos'ta kalıyor.

31'
Haris Seferovic'in ceza sahası dışından sağ çaprazdan çektiği şut Marcao'dan dönüyor.

28'
GOL! Benfica, Eduardo Salvio'nun penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçiyor.

25'
Sol kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Younes Belhanda geçiyor. Belhanda'nın ortasını kaleci Odisseas Vlachodimos yumruklayarak uzaklaştırıyor.

20'
Galatasaray Onyekuru ile gole çok yaklaştı. Ceza sahası içerisinden çektiği şut savunmaya çarpıp kornere gitti.

13'
Joao Felix'in pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda buluşan Franco Cervi'nin yerden çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

10'
Marcao'nun pası ile sol kanatta topla buluşan Yuto Nagatomo'nun ortası kaleci Odisseas Vlachodimos'ta kalıyor.

7'
Sol kanattan kazandığımız serbest vuruşta topun başına Younes Belhanda geçiyor. Belhanda'nın ortasını kaleci Odisseas Vlachodimos yumruklayarak uzaklaştırıyor.

3'
Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Franco Cervi geçiyor. Cervi'nin ortası etkisiz oluyor.

1'
Karşılaşma Benficalı futbolcuların yaptığı santra vuruş ile başlıyor.

- Benfica'nın bu sezon resmi maçlarda en çok gol atan ismi 16 golle Haris Seferovic. Haris Seferovic'in bu akşam forvette partneri olacak Joao Felix'in de resmi maçlarda 8 golü bulunuyor.

- Galatasaray'da Henry Onyekuru, kaydettiği 9 golle takımın aktif futbolcular içinde en golcü ismi. Onyekuru'yu 4'er golle Sofiane Feghouli, Sinan Gümüş ve Yunus Akgün takip ediyor. Devre arasında transfer olan Mbaye Diagne de 1'i Galatasaray forması ile olmak üzere bu sezon 21 gol kaydetti.

- Galatasaray, bu karşılaşma ile beraber Avrupa kupalarındaki 278. maçına çıkacak. Sarı-kırmızılı ekip daha önce oynadığı 277 maçın 99'unu kazanırken, 106'sını kaybetti, 72 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Galatasaray'ın 375 golüne rakipler 412 golle karşılık verdi.

- İki takım Avrupa kupalarında daha önce 3 kez karşı karşıya gelirken bu maçların 2'sini Galatasaray, 1'ini Benfica kazandı. Bu maçlarda atılan gol sayılarında da temsilcimiz Galatasaray'ın 5-3 üstünlüğü bulunuyor.

- Konuk ekipte ise sakatlıkları bulunan Jardel Nivaldo, German Conti, Tyronne Ebuehi ve Ljubomir Fejsa'nın yanı sıra Alex Grimaldo, Pizzi ve Jonas Goncalves, maç kadrosunda yer almıyor.

- Temsilcimizde sakat veya cezalı oyuncu bulunmazken UEFA'ya verilen listede yer almayan Semih Kaya, Emre Taşdemir, Kostas Mitroglou ve Eren Derdiyok, bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

rupa’daki ilk kupasını getirdi.

Galatasaray'a evinde büyük darbe! 1-2 ile ilgili etiketler Galatasaray canlı izle Benfica
GÜNÜN VİDEOSU

Kozmetik mağazasının indirim gününde kadınlar birbirine girdi! Saç saça baş başa kavga kamerada...

Zincir kozmetik mağazasının indirimi sonrası çoğu şubede izdiham yaşandı, bazı şubelerde kadınlar saç saça baş başa kavga etti.