Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'den flaş açıklamalar!

GS TV'de 'Gündem Özel' programında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hareketli geçen devre arası transfer döneminde Halil Dervişoğlu, Henry Onyekuru, DeAndre Yedlin, Gedson Fernandes ve Mostafa Mohamed gibi isimleri kadrosuna katan Galatasaray'da Başkan Mustafa Cengiz basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İşte Mustafa Cengiz'in açıklamaları...

"Galatasaray'ın geleceğini karartmak gibi bir şey bana nasip olmasın. Böyle bir şey yaparsam Ahmet Kaya'nın dediği gibi kafama sıkar giderim. Kimse bana Galatasaray'a ihanet ettiremez. Çok ihanete uğradım, arkamdan çok hançerlendim ama konu Galatasaray olunca her şey 'feda olsun' diyorum. Maça gelecek parası olup evine dönemeyecek parası olmayan taraftarlara ben ihanet edemem. Bazıları bizim yönetimimizi beceriksizlikle suçluyor. Evet, biz yalan söylemede dolambaçlı yollarda becerikli değiliz. Galatasaray dürüstlük abidesidir.

MUSTAFA CENGİZ'DEN FENERBAHÇE'YE GÖNDERME!

Bazı rakip takım taraftarları 'Erencan transferinde siz 100 bin Euro olan futbolcuyu, 4.2 milyon Lira'ya nasıl sattınız' diyorlar. Bunlar köylü kurnazı. Köylüler bizim efendimiz ama burada kastım farklı. Biz kesinlikle limitler içinde kaldık. TFF toplantısında defalarca söyledim, 'hangi kulübün ne kadar harcama yaptığı açıklansın' diye. 'Ben açıklıyorum, siz de açıklayın' dedim. TFF dedikodulara mahal vermeden her kulübün ne kadar harcama limiti olduğunu ve ne kadar aştığını açıklasın diyorum. TFF izin almadan açıklayamaz doğru ama o zaman diğer kulüpler de açıklasın. 1 milyon Euro limitimiz olduğunu açıkladım.

TFF bizim milli kuruluşumuz, kulüplerin limitleri ne kadar aştığını açıklaması istiyorum. Kırmızı ışıkta geçeni yeşil gibi yazmak vicdanları öldürür. Kulüpler Birliği'nde hangi kulübün ne kadar açığının olduğunun açıklanmasını istedim. Transferler konusunda sürekli ortalığı karıştırmak istiyorlar. Biz her şeyi tüm detaylarıyla açıklıyoruz, diğer kulüplere de sesleniyorum gelin bizim gibi açık açık açıklayın transferlere dair verileri. Herkes görsün.

Bizim en büyük güvencemiz genç oyuncularımız. Geçen gün bize bir oyuncu geldi. 21 yaşında. Biz bu oyuncuyu (Emin Bayram) Boluspor'a bedava verdik. Bir kişi sordu mu? Hayır. Efendim, Erencan 500 bin Euro'ya niye veriyorsunuz diye soruyorlar. Çünkü bu çocuklar oynamak istiyor. Rezerv lig harekete geçemedi. Bu futbolcular paslanacak. Emin diyor ki ben Boluspor'da oynarım. Erencan diyor ki ben Eyüpspor'da oynarım. Ali Yavuz Kol gibi... Erencan'ın değerini neye göre değerlendiriyorsunuz? Hangi köle pazarında satıyorsunuz? Omar hazırdı. Biz isteseydik derdik 'maaşının 1 milyon Euro'sunu erteleyelim' diye. Emre Akbaba, Muslera sakatken tam maaşını ödedik, Omar'ın da maaşını tam ödeyeceğiz. Biz utandık. Omar'a bunu teklif bile etmedik. Galatasaray'ın kültüründe bu yok."

GEDSON FERNANDES TRANSFERİ

Emin'i ve Ali Yavuz'u niye sormuyorlar? Çünkü kalpleri fesat. Kendisi ne düşünüyorsa, ne şeytanlık yapıyorsa bizi de öyle görüyor. Bunun aksini kanıtlayın ben görevi bırakayım. Erencan için karşı kulüp memnun olmazsa aynı parayla geri alabileceğiz. Bunun da maddesini koyduk... O çocuğa da bu güvenceyi verdik. Biz Gedson transferini 3'te 4'te girdik. Hiç merak ettiniz mi neden geç girdik? Çünkü, kurlar 3'te güncellendiği için üç kuruş da oradan faydalanalım istedik. Biz o kadar hassas, dikkatli davrandık.

"BEŞİKTAŞ'IN AÇIKLAMASINI KATILIYORUM, TÜM SEZON AÇIKLANSIN"

Beşiktaş'ın açıklamasına katılıyorum ama sadece devre arası olmasın bütün sezon incelensin. Beşiktaş bizden de ricacı oldu, 'artı 2 yabancıya peki' dedik. Niye sadece devre arası diyor. Geçen sezon da olsun, tüm sezonlar olsun. Artırıyorum. Niye bu devre arası? İp ipullah, sivri külah. Biz UEFA'ya tek başımıza gittik. Önemli avukatlar geldi. Onlar 'UEFA'yı dinleyebilir miyiz?' dediler. Dönüşte 'size avukata gerek yok' dediler.

CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ben, devlete teşekkür ediyorum. Adam bana, ''Yandaş'' diyor. Yok ya, sen dürüst olacaksın, hangi siyasi görüşte olursan ol dürüst olacaksın. Yiğidin hakkını inkar etmeyeceksin. Ben Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Eski Hazine ve Maliye Bakanımıza teşekkür ediyorum."

 

 

 

 

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'den flaş açıklamalar! ile ilgili etiketler Mustafa Cengiz Galatasaray
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.