Galatasaray - Alanyaspor | Maç özeti ve golleri

Galatasaray TT Arena'da konuk ettiği Alanyaspor karşısında Sneijder, De Jong, Eren Derdiyok, Josue ve Gassama'nın kendi kalesine attığı gollerle 5-1 yendi. Maçın önemli anları ve tüm detayları sitemizde.

Spor Toto Süper Lig'de devrenin son maçında Galatasaray TT Arena'da Alanyaspor ile karşılaştı. Hakem Halis Özkahya'nın yönettiği maçta ilk golü De Jong atarken konuk ekip Sajad ile beraberliği sağladı. İlk yarının son anlarında Gassama'nın attığı golle sarı-kırmızılılar yeniden öne geçti. İkinci yarıda ise şov vardı. Sneijder muhteşem bir vuruşla Galatasaray'ı rahatlatan golü atarken Eren Derdiyok ve Josue'nin golleri skoru 4-1'e getirdi.

MAÇ ÖZETİ VE GOLLERİ

4. dakikada N'Sakala'nın pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Sajad'ın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Muslera'dan döndü.

11. dakikada Galatasaray önemli bir fırsattan yararlanamadı. Aytemiz Alanyaspor savunmasında Ba'nın sektirdiği topu kapan Eren Derdiyok, sağdan ceza sahasına giren Selçuk İnan'ı gördü. Bu futbolcunun, dengesini kaybettiği sırada yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

19. dakikada ceza sahası dışında serbest vuruş kullanan Sneijder'in yerden sert şutunda, top az farkla yandan dışarı çıktı.

28. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun sağdan ortasında, penaltı noktası üzerinde Selçuk İnan'ın yaptığı kafa vuruşunda top kaleci Zlamal'da kaldı.

30. dakikada Galatasaray öne geçti. Sağ tarafta serbest atış kullanan Sneijder'in ceza sahasına yaptığı ortada, arka direkte iyi yükselen De Jong kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı: 1-0.

32. dakikada Eren Derdiyok'un pası sonrasında ceza sahasının sağ çaprazında Yasin Öztekin ile verkaça giren Sneijder'in şutunda, savunmada Ba'ya çarpan top kaleci Zlamal'ın da müdahalesiyle kornere gitti.

39. dakikada Aytemiz Alanyaspor skoru eşitledi. Berkan Emir'in soldan yaptığı ortada, ön direkte Sajad şık kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı uzak köşeden filelerle buluşturdu: 1-1.

45. dakikada Galatasaray tekrar öne geçti. Selçuk İnan'ın sağdan ortasında, ön direkte Sneijder'in yaptığı vuruş sonrasında kaleci Zlamal'ı da geçen topu, çizgi üzerinde Gassama ters bir vuruşla kendi ağlarına gönderdi: 2-1.

Galatasaray, karşılaşmanın ilk yarısını 2-1 önde bitirdi.

Galatasaray - Alanyaspor | Maç özeti ve golleri

51. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Yasin Öztekin'in pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Sneijder, sağ ayağıyla yaptığı şık aşırma vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-1.

55. dakikada Galatasaray skoru 4-1 yaptı. Bruma'nın pasıyla soldan hareketlenen Sneijder'in yerden pasında, ön direkte Eren Derdiyok gelişine yaptığı vuruşla topu filelere yolladı.

72. dakikada N'Sakala'nın pasıyla ceza yanının sağında topla buluşan Emre Akbaba'nın şutunda, meşin yuvarlak yan direkten döndü.

80. dakikada Galatasaray'ın 5. golü geldi. Sarı-kırmızılı futbolcuların, Aytemiz Alanyaspor ceza alanı önünde yaptığı paslaşmalar sonrasında Yasin Öztekin'den aldığı topla soldan ceza sahasına giren Sneijder, penaltı noktası önünde uygun durumda bulunan Josue'yi gördü. Bu futbolcu da meşin yuvarlağı boş ağlara atarak skoru 5-1 yaptı.

83. dakikada Josue'nin pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Bruma'nın yakın mesafeden vuruşunda, son anda araya giren savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

89. dakikada Aytemiz Alanyaspor'da Erhan Kartal, maçtaki ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Galatasaray, karşılaşmadan 5-1 galip ayrıldı.

İki takım resmi bir maçta ilk kez karşılaştı

Süper Lig'in 16. haftasındaki Galatasaray-Aytemiz Alanyaspor karşılaşması, bir ilk olarak tarihe geçti.

Bu maç, iki takım arasındaki ilk resmi müsabaka olma özelliği taşıdı. Daha önce Galatasaray ve Aytemiz Alanyaspor, 2012-2013 sezonunun devre arasında, Alanya'daki bir hazırlık maçında karşı karşıya gelmişlerdi.

Tribünler boş kaldı

Galatasaray-Alanyaspor karşılaşmasına futbolseverlerin ilgisi az oldu.

Türk Telekom Arena'da tribünlerin büyük bölümünün boş olması dikkati çekti.

Konuk ekip seyircisi için ayrılan bölümde yaklaşık 200 taraftar yer alırken, bu taraftarlar tribünde büyük boyutta bir Türk bayrağı açtı.

Aytemiz Alanyaspor, golcüsünden yoksun

Aytemiz Alanyaspor, sarı-kırmızılı rakibi karşısında, takımın en golcü isminden yoksun olarak sahaya çıktı.

Attığı 5 golle Aytemiz Alanyaspor'un en skorer ismi olan Brezilyalı Vagner Love, sarı kart cezalısı olması nedeniyle Galatasaray'a karşı forma giyemedi.

Konuk ekipte ayrıca, Deniz Vural, Isaac Sackey, Donald Guerrier, Kenneth Omerou ve İsmail Aissati de sakatlıkları nedeniyle kadroya giremedi.

Öte yandan, müsabaka öncesi Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit olan askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Seremoninin ardından Galatasaray taraftarları, iki takımı birden tribüne çağırıp "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratı yaptı.

Galatasaray - Alanyaspor | Maç özeti ve golleri ile ilgili etiketler Galatasaray Alanyaspor Maç özeti goller Josue De Jong Sajad Sneijder eren derdiyok
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.