G7 ülkelerinden aşı kararı! 1 milyar doz hibe edecekler

İngiltere’nin ev sahipliğinde Cornwall'daki Carbis Koyu’nda düzenlenen G7 Zirvesi sona erdi. Zirveden, koronavirüs salgınının sonlandırılması amacıyla ihtiyacı olan ülkelere 1 milyar doz aşı hibesi ile Covid-19’un kökenlerinin incelenmesi kararları çıktı.

İngiltere’nin ev sahipliğinde Cornwall'daki Carbis Koyu’nda 11-13 Haziran'da düzenlenen G7 Zirvesi’nin sonuç bildirgesi açıklandı. G7 ülkelerinin, koronavirüs salgınının sonlandırılması amacıyla ihtiyacı olan ülkelere gelecek yıl içinde 1 milyar doz aşı hibe edeceği belirtildi.

Bu yıl 47. kez düzenlenen G7 Zirvesi’ne; İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın başkanlığını yaptığı zirveye, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Mario Draghi, Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel katıldı. 

G7 ülkelerinden aşı kararı! 1 milyar doz hibe edecekler

Zirvenin sonuç bildirgesinde; salgınla mücadele amacıyla gelecek yıl içinde küresel ölçekte 1 milyar doz Covid-19 aşısının ihtiyacı olan ülkelere hibe edileceği duyurulurken, Covid-19’un kökenlerinin incelenmesi amacıyla Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yürütülecek, uzmanların liderliğinde, şeffaf ve bilimsel bir ikinci faz araştırmasının yapılması çağrısında bulunuldu.

Bildirgede ayrıca küresel sağlık risklerine karşı iş birliğinin güçlendirilmesi, koordinasyonun artırılması, (sağlık ürünleri sektöründe) imalat kapasitesinin artırılması, erken uyarı sistemlerinin oluşturulması konularında liderlerin anlaştığı belirtildi. Güvenli ve etkili aşıların ve tedavilerin geliştirilmesi, test edilmesi için gerekli sürenin 300 günden 100 güne kadar düşürebilmesini hedefleyen bilimsel çalışmaların destekleneceği kaydedildi.

 

G7 ülkelerinden aşı kararı! 1 milyar doz hibe edecekler ile ilgili etiketler g7 zirvesi hibe aşı 1 milyar doz aşı koronavirüs saldını covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.