Futbolda menajerler dosyası! 'Kötü oyuncuları Türkiye'ye gönderip zengin ederim!'

'Futbolun gizli patronları; menajerler' SuperHaber YouTube kanalında yayında...

Futbol dünyası, milyon euroların havalarda uçuştuğu geniş çaplı bir piyasa. Futbolcu menajerleri ise hemen hemen her futbolcu transferinin arkasındaki adamlar.  1990'lı yıllarda futbolun parasallaşıp endüstriyel döneme evrilmediği dönemden önce menajerlik kavramıyla çok karşılaşmasak da 1995'te futbolda yeni bir çığır açan Bosman Kuralları uygulanmaya başlandı. 

Bu kararlar uyarınca Avrupa Birliği üyesi ülkelerin ulusal liglerinde -transfer edilen oyuncunun Avrupa Birliği vatandaşı olması koşuluyla- yabancı oyuncu sınırlaması kaldırılmış, futbolcuların anlaşma süreleri dolduğunda bonservis bedeli olmaksızın istedikleri kulübe geçmelerinin önü açılmıştır. Kararlarla birlikte futbol ve diğer tüm spor dalları birer ekonomik sektör olarak değerlendirilmiş ve sporcular işçilerin serbest dolaşımı ilkesi uyarınca işçi haklarına sahip olmuşlardır. Kararlar, adını Belçika'nın RFC Liège takımında forma giyen Jean-Marc Bosman adlı futbolcunun başka bir takıma transfer olmasının önünde engel olarak duran bonservis bedeli sorununu yargı makamlarına taşıyarak, giriştiği hukuk mücadelesini kazanmasından almaktadır.

Günümüzde milyonların döndüğü geniş çaplı futbol dünyasında futbolcuların transfer dönemlerinde her türlü yasal ve finansal haklarının kulüplere karşı korunması, kulüp çıkarlarının futbolculara karşı savunulması ve kollanmasında düzgün ve denetlenebilen bir menajerlik sistemi tartışılmakta.

Piyasayı ele geçiren bazı açgözlü ve kötü niyetli menajerler, sisteme yarardan çok zarar veriyor. Futbolda oyuncu ücreti, maaş ve bonservis bedellerinin çok hızlı artmasına FIFA'nın eksiklikleri de eklenince art niyetli menajerler adeta piyasayı ele geçiriyor. Böylece bu durum futbolcuların ve kulüplerin açıkça sömürülmelerine sebep oluyor. 

Türk futboluna damga vuran transferler ile 4 büyüklerin menajerlik ağını gelin birlikte deşifre edelim...

'Futbolun gizli patronları; menajerler' dosyasını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Futbolda menajerler dosyası! 'Kötü oyuncuları Türkiye'ye gönderip zengin ederim!' ile ilgili etiketler Ahmet Bulut futbol menajerleri 4 büyükler gigi becalli

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.