Futbolda Dolandırıcılık Davası'nda resmi belge tartışması! Selçuk İnan'ın avukatı paylaştı Timur Soykan tarihine dikkat çekti

Futbolda Dolandırıcılık Davası'nda yeni bir tartışma gündemde! Gazeteci Timur Selçuk'un "dekont almamış A4 kağıdıyla yetinmişler" paylaşımına Selçuk İnan'ın avukatı Rezan Epözdemir'den belgeli yanıt geldi. Avukat Epözdemir'in paylaşımındaki belgede tarihe dikkat çeken Soykan "Müvekkiliniz paraları teslim ederken alınmış bir evrak değil" dedi. İşte davada belge tartışmasının detayları...

Yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek aralarında tanınmış sporcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 18 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen Şube Müdürü Seçil Erzan'ın davasında bu kez de belge konusu gündeme geldi. 

A4 KAĞIDIYLA YETİNMİŞLER İDDİASI 

Gazeteci Timur Soykan ulaştığı belgelerin milyonlarca dolar karşılığında basit kağıtlara imza atıldığını belirterek "Fatih Terim Fonu'na futbolcular, milyonlarca dolar verip dekont almamış. A4 kağıdıyla yetinmişler. Selçuk İnan, 10 milyon dolar yazan antetsiz, tarihsiz kağıdı savcılığa sundu. Emre Çolak el yazısı not almış. 2 milyon dolar verip 'Castrol' not kağıdında yazı alan bile var." paylaşımı yaptı. 

Futbolda Dolandırıcılık Davası'nda resmi belge tartışması! Selçuk İnan'ın avukatı paylaştı Timur Soykan tarihine dikkat çekti

BANKA HUKUKİ SORUMLULUKTAN MI KAÇIYOR?

Sosyal medyada gündem olan 'milyon dolarlık kağıt parçaları'na Selçuk İnan'ın avukatı Rezan Epözdemir bankadan alınan antetli kağıdı paylaşarak "Zannediyorum size bankayı hukuki sorumluluktan kurtarmak için yanlış belge vermişler" dediği gönderide Timur Soykan'ın paylaşımına cevaben şunları söyledi: 

Futbolda Dolandırıcılık Davası'nda resmi belge tartışması! Selçuk İnan'ın avukatı paylaştı Timur Soykan tarihine dikkat çekti - Resim : 2

"Timur bey, sizinle tanışmıyoruz, daha önce de hiç karşılaşmadık, bu nedenle tweetinize ilişkin buradan kısa bir açıklama yapılması gerekiyor. Ben alabildiğince basın özgürlüğünü ve ifade özgürlüğünü savunan bir hukukçuyum. Fakat müvekkil Selçuk İnan'a ilişkin size verilen belge ne yazık ki doğru değil. Size müvekkil bakımından soruşturma dosyasındaki dayanak belgeyi sunuyorum. Zannediyorum size bankayı hukuki sorumluluktan kurtarmak için yanlış belge vermişler. Bu belgeyi incelerseniz; belgede Denizbank kaşesi var, Seçil erzan'ın ve halihazırda Denizbankta çalısmaya devam eden ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı olan operasyon müdürü olan Asiye Öztürk'ün imzası var, aynı zamanda Selçuk İnan'ın da imzası var. Bu süreçte kamuoyunun doğru bilgilenmesi için ilgili belgeyi sunuyorum."

TİMUR SOYKAN TARİHE DİKKAT ÇEKTİ! 

Gazeteci Timur Soykan belgenin antetli kağıtla alındığına dair Rezan Epözdemir'in paylaşımında tarih detayına dikkat çekerek "Toplam 3 milyon 685 bin doları teslim etmesinden 6 ay sonra verilmiş" dedi. Seçil Erzan tarafından belgenin sahte olarak düzenlenebileceğine dikkat çeken Soykan paylaşımında şunları söyledi: 

"Rezan Bey öncelikle teşekkürler. Paylaştığınız DenizBank antetli belge, Selçuk İnan’ın toplam 3 milyon 685 bin doları teslim etmesinden 6 ay sonra verilmiş. Yani müvekkiliniz paraları teslim ederken alınmış bir evrak değil. Fahiş faizlerin vadesinin gelip üzerinden aylar geçtikten sonra verilmiş.
DenizBank antetli bu kağıt, 27 Mart 2023 tarihli. Oysa siz suç duyurusunda Selçuk İnan’ın 20.09.2022’de 500 bin dolar, 28.09.2022’de 300 bin dolar, 29.09.2022’de 1 milyon 300 bin dolar, 05.10.2022’de 1 milyon 100 bin dolar, 06.10.2022’de 485 bin doları Seçil Erzan’a teslim ettiğini belirtiyorsunuz. Paralar teslim edilirken alınmış bir dekont olsa eminim suç duyurunuza eklerdiniz.
Zaten benim haberim para teslim edilirken alınan kağıtlarla ilgili.
Üstelik bana bankanın verdiğini iddia ettiğiniz kağıtları sizin suç duyurunuzdan aldım. Yani savcılığa delil olarak siz sundunuz. Bu paralar verilirken dekont yerine bu kağıtların alınmamasının müvekkillerinizin işlemi hakkında şüpheler yarattığı konusu aşikar sanırım.
DenizBank avukatlarının iddiasına göre; paylaştığınız DenizBank antetli evrak, Seçil Erzan tarafından sahte olarak düzenlenmiş. Tabii ki bu konuda bankanın iddialarını da doğru kabul edemeyiz. Benim naçizane kanaatim; Selçuk İnan'ın söylediği gibi paralar bankada, bankanın şube müdürüne teslim edildiyse DenizBank'ın sorumlu olduğu yönünde. Hatta Seçil Erzan, banka yönetiminden habersiz bu vurgunu yapmış olsa bile banka sistemi buna izin verdiği için sorumlu. Ama diğer müvekkiliniz Emrah Çolak paraları banka içinde ama Ali isimli birine çantayla teslim ediyor. Bu tür eylemler kesinlikle şüphe doğuruyor."

 

Futbolda Dolandırıcılık Davası'nda resmi belge tartışması! Selçuk İnan'ın avukatı paylaştı Timur Soykan tarihine dikkat çekti ile ilgili etiketler Selçuk İnan Fatih Terim Dolandırıcı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.