Futbolcular Aykut Kocaman'dan rahatsız!

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman'ın tavrı, takım içerisinde huzursuzluğa neden oluyor.

Sezon başında Mehmet Topal, Josef ve Volkan Demirel’i takımdan kesen ve sorun yaşayan Kocaman’ın tutarsız tavırlarını şimdi başka oyunculara yöneltmesi huzursuzluğun temel sebebi. Akşam'ın haberine göre son kurbanlar Valbuena ve Ozan’ın durumu, bazı oyuncularda ciddi rahatsızlığa neden oldu. Giresun maçının ardından, “Bu hakemlerle şampiyon olamayız” çıkışı da hedeflere olan inancı sarstığı için; başta futbolcular olmak üzere camia tarafından hoş karşılanmadı.

VOLKAN'DAN DESTEK

Bilindiği gibi Volkan Demirel, Ozan Tufan’ın kadro dışı kalmasıyla ilgili “Ozan’ın her zaman arkasındayım. Kendisi sevdiğim, inandığım ve güvendiğim bir kardeşimdir. Tekrar dönmesini isterim” diyerek Kocaman’a mesajını vermişti.

SEZON BAŞI HEP ‘ŞAMPİYONUZ’ DEDİ, ŞİMDİ İSE TAM TERSİNİ SÖYLÜYOR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın Giresunspor maçından sonra hakemler hakkında yaptığı sert çıkış destek bulmadı. Kamuoyunda bu açıklamalara temkinli bir yaklaşım var. Çoğunluk bu durumu, ‘Kritik maçlar öncesi hakemleri yanına almak için yapılan bir çıkış’ olarak yorumladı.

SUÇLU HAKEMLER Mİ?

Fenerbahçe iyi futbol oynamıyor. Kör topal yürüdüğü bu yolda tökezleyip, düşmesi Aykut Kocaman’ın da sonu olacak. Bu yüzden Kocaman; Başakşehir, Beşiktaş, G.Saray gibi zor maçların da bulunduğu 7 haftalık periyotta hakemleri etki altına almaya çalışıyor. Aynı zamanda ipleri tamamen Kocaman’a bırakıp, geri planda kalan yönetimi de devreye sokmaya çalışıyor.

‘ŞANS’ VE SUNİ FARK SÖYLEMİ DEĞİŞİYOR

Kocaman sezon başı kayıpları için, ‘Bir sezonluk hatayı 5 haftada yaptık’ derken, rakipler için, ‘Puan farkı suni. Biz şampiyon olacağız’ yorumunu yapmıştı. O dönemki çıkışıyla rakipleri baskı altına alıp, hedefine ulaştı. Şimdi de bu açıklamayla hakemleri baskı altına alarak aynı şeyi hedefliyor.

İSTİFA AÇIKLAMALARI TAKTİK Mİ?

2010-2011 sezonunda Antalya’da benzer bir çıkışla işleri toparlamıştı. Bu sezon da Osmanlıspor maçının ardından aynı yönteme başvurması bir strateji gibi görünüyor. Nitekim dönüşte takım küçük de olsa bir ivme yakaladı. Ancak Kocaman’ın istediği ölçüde güçlü bir sinerji yaratmadı.

1546944_940x531

KADRO İSTİKRARI SAĞLANAMADI

Kocaman sezon başında tüm transferleri kendisi yaptı. Ara dönemde de ‘İhtiyacım var ama kulübün mali durumu malum’ diyerek, ‘fedakarlık yaptım’ mesajını vermeye çalıştı. Ancak bu doğru değildi. Çünkü bu sezon en çok transfer yapan takımlardan biri Fenerbahçe’ydi. Ama o elindeki potansiyeli doğru şekilde kullanamadı, kadro ve sistemde istikrarı bir türlü sağlayamadı.

SAKATLIK SORUNLARI

Bilimsel çalışmaya inanan Kocaman’ın tutarsızlıkları aslında elindeki verilerin sağlıklı olmadığı ya da sağlıklı işlenemediği anlamına geliyor. Çünkü sezona stoperde Neto-Roman ile başladı, sonra değiştirdi. Orta sahada Ozan-Josef- Mehmet Topal denemelerinde bir türlü işleri rayına oturtamadı. Valbuena ve Giuliano’nun yerlerini sürekli değiştirdi. Yaşanan 19 sakatlığın 15’nin adale olması da idman metotlarının sorgulanmasına neden oldu.

Futbolcular Aykut Kocaman'dan rahatsız! ile ilgili etiketler Ozan Tufan Aykut Kocaman Fenerbahçe valbuena