Futbolcu sendikasını kuracağım

Eski Beşiktaş yöneticisi Sinan Vardar, koronovirüs sürecinin sporcuların örgütsüzlüğünün sıkıntılarını da ortaya çıkardığını belirterek sendika çağrısı yaptı.

Ajansspor Haber Müdürü Kenan Başaran ve Ajansspor Yazarı Hüseyin Özkök'ün Ajansspor Youtube kanalında 'Evden Futbol' programının konuğu olan Sinan Vardar, spor dünyasına bir çağrıda bulundu.

Futbolcu sendikasını kuracağım

"Türkiye'de mutlaka sendika kurulması lazım"
Vardar, "Türkiye'de mutlaka sendika kurulması lazım. Bak bu kadar şey yaşanıyor... Profesyonel Futbolcular Derneği'nin hiç sesi çıkmadı. Futbolcular da örgütlenmeli ve mutlaka bir sendikaları olmalı. Sadece futbol da değil Spor -İş Sendikası'nın kurulması lazım. Hiç değilse bir iki şey söylenir; 'Oynansın, oynanmasın, şu tedbir alınsın. Ya 3. lig oyuncuları sürünüyor, ayakkabıları yok ya. O durumda. Yıllardır kaynakları, bütün kaynaklarını profesyonel takımlara ayırdı. Bu kaynağı altyapılara verselerdi çok daha başarılı bir futbol olacaktı bu ülkede' diye... Bu sendikayı kuralım... Bunun önceliğini yapmak istiyorum" dedi.

Altyapının farkına vardılar
Kulüplerin özellikle yabancı futbolculara harcadıkları kaynaklarla battığını savunan Vardar, koronavirüsün de zorlamasıyla kulüplerin artık altyapının farkına varmısının sevindirici olduğunu söyledi. Vardar, kulüp yöneticilerinin harcamalardan şahsen sorumlu olması gerektiğini de kaydeden Vardar, futbol kulüplerinin sıkı şekilde denetlenmesini talep etti.

BÖLGESEL AMATÖR LİG KALDIRILSIN

Bölgesel Amatör Ligi'deki (BAL) uygulamanın yanlış olduğunu kaydeden Vardar, "BAL, hiçbir geliri olmayan bir lig. Başkanların cebinden beslenen bir lig. Üstelik yüksek ücretlerin ödendiği bir lig. Niye? Çünkü kontratlar 1 yıllık. Üstelik oyuncudan kulüp para da kazanamıyor bu yüzden. Ya burayı tam profesyonel yap, 4. Lig'i kurun ya da ... Stadı ve tesisi olmayan kulüpleri de elemek lazım. Ayrıca BAL ligi bu sezon oynatılmamalı" dedi.

Vardar, TFF'nin Süper Lig'i oynatması yönündeki kararlığını ise desteklediğini söyledi.

 Ajansspor

Futbolcu sendikasını kuracağım ile ilgili etiketler futbol TFF Süper Lig sinan vardar
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.