Futbol maçında 'Nazi selamı' skandalı: Türkiye Yahudi Topluluğu'ndan açıklama

İstanbul'da düzenlenen bir liseler arası futbol karşılaşmasında Üsküdar Amerikan Lisesi futbol takımı oyuncularının, Ulus Özel Musevi Lisesi oyuncularına karşı gol sevinçlerini topluca 'Nazi selamı' vererek yaptığı iddia edildi. Üsküdar Amerikan Lisesi'nden konuya ilişkin açıklama geldi.

İstanbul'da Üsküdar Amerikan Lisesi ile Ulus Özel Musevi Lisesi arasında gerçekleşen futbol karşılaşmasında, bir grup liseli gencin gol ardından sevinçlerini Nazi selamı vererek yaptığı iddia edildi.

Futbol maçında 'Nazi selamı' skandalı: Türkiye Yahudi Topluluğu'ndan açıklama

Konuyu Twitter'da gündeme getiren İzzet Stamati, "Bugün oynanan liseler arası futbol müsabakasında Üsküdar Amerikan Lisesi oyuncuları gol sevinçlerini, Ulus Musevi Lisesi oyuncularına gol sevinçlerini Nazi selamı vererek kutlamışlar hem de bir tanesi değil topluca yapmışlar" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE YAHUDİ TOPLULUĞU DA İDDİALARI DOĞRULADI

Türkiye Yahudi Topluluğu'da olayın ardından sosyal medyada bir açıklama paylaştı ve şu ifadelere yer verdi:

“Konu tarafımızca bilinmekte, gerek okul yönetimimiz, gerekse de Türk Yahudi Toplumu başkanlığınca hassasiyetle takip edilmekte ve gerekli girişimlerde bulunulmaktadır.” 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kısa sürede sosyal medyada tepkiye neden olan iddia sonrasında Üsküdar Amerikan Lisesi'nden yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle:

Futbol maçında 'Nazi selamı' skandalı: Türkiye Yahudi Topluluğu'ndan açıklama - Resim : 2

“1876 yılından bu yana nesiller yetiştiren Üsküdar Amerikan Lisesi olarak; Ulus Özel Musevi Lisesi ile gerçekleştirilen bir futbol maçında, bir takım oyuncumuzun yapmış olduğu yanlış hareketten dolayı derin üzüntü içindeyiz. Kurum ve eğitim felsefemiz gereği, her türlü ayrımcılığın karşısında durduğumuzu önemle vurgulamak isteriz. Ulus Özel Musevi Lisesi okul yetkilileri ile ivedilikle görüşüp üzüntülerimizi iletmiş ve gerekli soruşturmayı başlatmış bulunmaktayız. Konunun hassasiyet ve önemle tarafımızdan takip edileceği tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Futbol maçında 'Nazi selamı' skandalı: Türkiye Yahudi Topluluğu'ndan açıklama ile ilgili etiketler Nazi futbol Musevi Yahudi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.