‘BURADA ÇOK BÜYÜK ŞEYLER DÖNÜYOR OLABİLİR!’

Kripto Para Uzmanı Furkan Barış Kara, son zamanlarda popülerliğini artıran kripto para borsalarını SuperHaber YouTube kanalında değerlendirdi...

Dijital para birimi Bitcoin’ın gün geçtikçe hızlı bir şekilde değerinin artması, tüm dünyayı kripto para piyasasına yöneltti. Yüzbinlerce kişi sanal paralara yatırım yapmaya başladı. Türkiye’de paralarını kısa sürede birkaç katı artırarak zengin olmak isteyenler, kripto paralar satın alarak yatırım yapmaya başladı. SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, kripto para piyasalarının ayrıntılarını ‘A’dan Z’ye Kripto Para’ kitabı yazarı, Kripto Para Uzmanı Furkan Barış Kara’ya sordu.

‘BURADA ÇOK BÜYÜK ŞEYLER DÖNÜYOR OLABİLİR!’

UZMAN KARA: DEVLET HİÇBİR GÜVENCE SAĞLAMIYOR, DİKKATLİ OLUN!

Furkan Barış Kara “Kripto para, internetin olduğu her yerde insanların birbirlerine transfer etmek suretiyle birbirlerine gönderdikleri bir kod satırı. Kişiden kişiye ve üçüncü bir aracı olmadan, alışveriş yapmak sureti ile sunulan para birimidir. Kripto denildiği zaman insanlar aklına direkt çok para kazanalım, yatırım yapalım, alalım, artsın, çıksın düşüncesi geliyor.  Elbette kısa sürede para kazanmak mümkün olabilir. Ancak, bu bir bilgi dahilinde olabilir. Öncelikle kripto paranın ne olduğunu bilmemiz gerekiyor. Güven kısmı ise, ne kadar bilirseniz o kadar güvenme insifiyatinizi üzerinize almış olursunuz. Yarın sabah kalktığımızda kripto paranın olmama ihtimali vardır. Bu her zaman saklıdır. Çünkü, kanuni olarak bir saklama boşluğu var. Devletler buna dair hiçbir güvence sağlamıyor insanlara. Dolayısıyla kripto paralara son derece tedbirli ve bilgili yaklaşmak gerekir. Kripto paralar borsalar aracılığıyla alınır ve satılır. Kripto parayı bulunduğunuz ülkenin parasıyla takasa yapmak suretiyle kullanabileceğiniz borsalar vardır. Türkiye ortalama 40’ın üzerinde kripto para borsası vardır. Kripto para borsalarının güvenirliği çok önemlidir. Bunları iyi araştırmak lazım. Bazı kripto para birimleri artık marketlerde, iş yerlerinde ve ticarette kullanılacağı şeklinde vaadlerde bulunuyor. Bu projeleri iyice alaştırın. Gerçekten kullanılabilirliği sağlandığında iyi olacaktır ve yeni dönem açılacaktır. Birçok yerde kullanımı daha mümkün değil. Piyasalar düzensiz çalışır. Kripto para borsasında elinde en çok parayı bulunduran kişiler ya da şirketler o kripto para biriminin en güçlüsü olarak bilinir. Kripto paralarda en büyük güvenceyi sağlayan blockhain teknolojisidir. Hacklenmesi çok mümkün değildir. Blockchain ağı ile transfer yapılan bir işlemin çökertilmesi neredeyse imkansızdır. Sahte borsa olup olmadığı pek anlaşılmaz. ‘Kesinlikle bu sahte borsadır’ dememiz mümkün değil. Ancak buna çok yakın olarak araştırmamız sonucunda borsanın listelediği kripto para listesine bakılabilir. Bir borsanın para listelediği o borsanın gücünü gösterir. Bir borsanın arkasındaki firma holding mi, anonim şirket mi, paravan şirket mi araştırmak gerekir. Kripto para borsası şu anda inanılmaz düzensiz, yasası olmayan tamamen içindeki insanların kontrolünde olduğu bir sistem. Burada çok büyük şeyler dönüyor olabilir. İnsanın elinde olan, bilen ya da bilmeyen bir sürü insan elindeki sistemle her şeyle karşılaşabiliriz. Kumarhane ya da değildir diyemiyoruz, son derece dikkatli olmak gerekir. Bilgi çok önemlidir. Kripto para adına ne yapıyorsak bilgi sahibi olmalıyız. Kripto paralarda balonlar vardır. İçerisindeki herkese ait olan bir şeydir. Bir birimin en fazla payına sahip olan kişi her an spekülatif hareketler yapabilir. Para birimini coşturabilir, yükseltebilir. Buna balon deriz. Çünkü bir anda sönebilir. En fazla paya sahip olan kişi, en fazla yönlendirme hakkına sahip kişidir.” sözlerini kullandı.

Kripto para nedir? Ne kadar güvenilir? Nasıl alınır ve satılır? Nerelerde kullanılabilir? Kripto para piyasaları nasıl çalışır? Kripto paraların şifreleri hacklenir mi? Sahte kripto para borsalarını nasıl anlarız? Kripto para balon var mı? soruları ve daha fazlası SuperHaber YouTube kanalında!

Furkan Barış Kara’nın açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

‘BURADA ÇOK BÜYÜK ŞEYLER DÖNÜYOR OLABİLİR!’ ile ilgili etiketler kripto para borsası Furkan Barış Kara

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.