Fuat Oktay açıkladı: Bombayı patlatan kadın bir saldırgan

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ İstiklal Caddesi'nde patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu. Oktay, 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 81 kişinin de yaralandığını bildirdi. Oktay, "Kadın bir saldırganın bombayı patlattığı belirlendi." dedi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Saat 16.20 gibi yaşanan patlamanın bir giyim mağazasının önünde meydana geldiği öğrenilirken, patlamanın şiddetiyle birlikte kaldırım taşlarının yerinden söküldüğü görüldü.

İSTİKLAL CADDESİ'NDEKİ PATLAMADA 6 ÖLÜ, 81 YARALI

Fuat Oktay yaptığı açıklamada "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu gerçekleşen bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz. Tüm kamera kayıtları inceleniyor. 4’ü olay yerinde olmak üzere 6 can kaybı var. 2’si ağır 81 yaralımız var. Son ana kadar olayın takipçisi olacağız. Bu olayların arkasında kim varsa sonuna kadar sınırların içinde değil, dünyanın öbür ucuna da gitse bunlara da ulaşılacaktır. Türkiye!ye getirilecektir, gereği yapılacaktır, yargıya teslim edilecektir. Türkiye eski Türkiye değildir, bunu herkes bilsin." ifadelerini kullandı.

Fuat Oktay açıkladı: Bombayı patlatan kadın bir saldırgan ile ilgili etiketler Fuat Oktay Taksim
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.