Fransız kanalı Erdoğan'ın dünya vizyonunu anlattı

Doğu Akdeniz, Libya ve Suriye'de Türkiye'nin karşısında yer almayı tercih eden Fransa'nın bu duruşunun temelinde ne yatıyor? Bir Fransız kanalının yaptığı Türkiye ve Erdoğan'ın dış politikaya ilişkin analizi aslında Macron ve yönetiminin Türkiye'nin yeni vizyonundan neden korktuğunu ortaya koyuyor. İşte Fransız gözüyle Erdoğan'ın dünya vizyonu...

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde 18 yıl içinde dış politikada tamamen kabuk değiştirdi. 

Erdoğan'ın atak dış politikası sayesinde şu anda dünya genelinde en fazla temsilciliği bulunan 5. ülke konumuna gelen Türkiye, hem ekonomik hem de siyasi alanda dünyada etkinliğini giderek artırmayı sürdürüyor. 

Özellikle son yıllarda Suriye'de terör koridoruna karşı operatif gücünü ortaya koyan Türkiye Doğu Akdeniz ve Libya'da aldığı pozisyon ve kararlı duruşu ile de geçmiş yıllardan çok farklı bir vizyon sergilemeyi sürdürüyor. 

Fransa ise on yıllarca etki alanında tuttuğu ve sömürdüğü bölgelerde Türkiye'nin Erdoğan'ın liderliğinde etkinlik göstermesinden son derece rahatsız olmuş durumda. 

Bunu da Suriye'de YPG'nin, Libya'da Hafter'in, Doğu Akdeniz'de de Yunanistan'ın yanında durarak gösteriyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Doğu Akdeniz özelinde 'Kırmızı çizgimiz' diye dile getirdiği ancak aslında itiraf etmediği korkusunun sebebi de etki alanını Türkiye'ye kaybettiğini görmesi.

Bir Fransız kanalında yayınlanan Erdoğan'ın dünya vizyonuna ilişkin bu analiz de Türkiye'nin Fransa liderliğini neden korkuttuğunu ortaya koymaya yetiyor. 

Fransız kanalı Erdoğan'ın dünya vizyonunu anlattı ile ilgili etiketler Fransa Erdoğan macron dış politika

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.