Fransız Donanması’ndan 6 km derinde ‘Deniz Tabanı Savaşı’ stratejisi! 

Fransız Savunma Bakanlığı, Fransız Donanmasının tahmin ve eylem yeteneklerini 6.000 m derinliğe kadar genişletmeyi amaçlayan bir strateji açıkladı.

Fransa denizin 6 kilometre derininde savaşmaya hazırlanıyor.

Fransa Savunma Bakanlığı tarafından verilen bilgilerde; “Fransız Donanması, deniz tabanının kontrolüne katkıda bulunan mayın savaşı ve hidro-oşinografi yeteneklerine zaten sahiptir. Ancak keşif ve eylem kapasitelerini 6.000 metre derinliğe kadar genişletmek için, su altı insansız hava araçlarından ve robotlardan oluşan derin deniz keşif askeri kapasitesi kuruluyor” ifadeleri kullanıldı.

BM DENİZ HUKUKU 6 KM DERİNİ KAPSAMAYABİLİYOR

M5'in aktardığına göre; ülkelerin kıyılarından uzak olan bu derinlikteki alanlar, Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi’nde belirtilen bir dizi uluslararası standart tarafından yönetilmekte. Bu sözleşme, kıyıdan uzaklaştıkça Devletlerin haklarının azaldığını öngörmektedir.

Ancak son yıllarda, Fransa’ da dahil olmak üzere bazı ülkeler, bölgenin jeopolitik durumuna göre, bu derinlikteki kaynaklara ulaşmak veya deniz alanlarına hakim olmak amacıyla BM Deniz Hukuku Sözleşmesi’nin kapsamı dışında faaliyetlerde bulunabiliyor.

 

Kaynak: M5

Fransız Donanması’ndan 6 km derinde ‘Deniz Tabanı Savaşı’ stratejisi!  ile ilgili etiketler Fransa donanma deniz tabanı savaşı strateji
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.