Fransız Büyükelçiliği yakınlarında silahlı saldırı: 3 ölü, 6 yaralı!

Tanzanya’nın Darüsselam kentinde bulunan Fransız Büyükelçiliği yakınlarında düzenlenen silahlı saldırıda, 3 polis memuru ve 1 özel güvenlik görevlisi hayatını kaybederken 6 kişi de yaralandı. Silahlı saldırgan ise güvenlik güçleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Saldırının, Tanzanya dahil birkaç Afrika ülkesinin aldığı karar sonrası Mozambik'e asker göndermeleri ile ilgisi olabileceği ifade edildi.

Tanzanya’nın Darüsselam kentinde bulunan Fransız Büyükelçiliği yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda, 3 polis memuru ve 1 özel güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

DEVLET BAŞKANI: SALDIRGAN VURULARAK ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Devlet Başkanı Samia Suluhu Hassan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, silahlı saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiğini ve bölgede kontrolün sağlandığını aktararak saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi.

POLİS: MOZAMBİK'E ASKER GÖNDERDİĞİMİZ İÇİN OLABİLİR

Polis Başmüfettişi Simon Sirro basına verdiği demeçte, polisin saldırganı teşhis etmeye çalıştığını belirterek saldırının nedeninin henüz bilmediklerini açıkladı.

Saldırının Tanzanya'nın bu ay bölgesel bir güvenlik gücünün parçası olarak terör örgütlerine karşı savaşmak için asker gönderdiği komşu Mozambik'teki rolüyle ilgili olabileceğini öne süren Sirro, "Sorunlar var, askerlerimiz orada" dedi.

Fransız Büyükelçiliği yakınlarında silahlı saldırı: 3 ölü, 6 yaralı! ile ilgili etiketler Fransız Fransa Mozambik Saldırı silah Tanzanya Büyükelçilik büyükelçiliği darüsselam ölü
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.