Fransa'nın tepki çeken 'İslam' projesinin adı değişti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un geçtiğimiz günlerde, 'İslamcı ayrılıkçılık mücadele' isimli skandal projesi, sert tepkilerin ardından isim değiştirdi. Projenin yeni adı, 'Laikliği ve cumhuriyetçi ilkeleri güçlendiren yasa tasarısı' olarak açıklandı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanın’ın yaptığı açıkmaya göre, “İslamcı ayrılıkçılık mücadele” yasa projesi tepki çekince isim değiştirdi.

9 Aralık'ta hükümetin gündemine gelecek olan yasa projesinin yeni ismi “Laikliği ve cumhuriyetçi ilkeleri güçlendiren yasa tasarısı” olarak açıklandı.

''FİKRİMİZ SABİTTİR''

Projenin ismi değişse de Darmanın, “Fikrimiz sabittir, radikal İslam olan ana ayrılıkçılıkla mücadele etmektir” dedi.

Öte yandan Darmanın’ın ikili konuşması ise tepki çekmiş, Müslümanlara “Fransız İslamı; tüm Müslümanların Cumhuriyet kanunlarını kendi tanrılarının kanunlarından üstün gördüğünden emin olmalıdır” derken Katoliklere “Katoliklerin endişelenmesine gerek yok” demişti.

Macron’un projesi ise muhalefeti ikna etmedi. Aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi projeyi “İçi boş bir siyasi manevra” olarak nitelendirirken, Aşırı sol Boyun Eğmeyenler Partisi Başkanı Jean Luce Melanchon ise Macron’un konuşmasını “İkiyüzlü ve kötü niyetli” bulduğunu belirtmişti.

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macron'un skandal ifadelerine sert tepki göstermiş, ''Batı dünyası, Müslümanlara yönelik saldırıları fikir özgürlüğü gibi gösteriyor. Bu en tehlikelisi...

Irkçılık ve İslam düşmanlığı ile yüzleşmek yerine kaçanlar en büyük kötülüğü kendi toplumlarına yapıyorlar. İleride bunlar daha kötü şekilde karşılarına çıkacaktır.

Müslümanlara saldırmak Avrupalı siyasetçilerin başarısızlıklarını perdelemek için kullandıkları en önemli araçlardan biri haline gelmiştir. Bu ucuz politikaya kimi başbakan ve cumhurbaşkanları da tevessül ediyor. İslam'ı hedef göstererek kifayetsizliklerini örtmeye çalışıyor. Son isim Macron olmuştur. "İslam krizde" açıklaması saygısızlıktan öte açık bir provokasyondur. İslam'ın yapılandırılmasından bahsetmesi ise, hadsizliktir, edepsizliktir.'' ifadelerini kullanmıştı.

(İHA)

Fransa'nın tepki çeken 'İslam' projesinin adı değişti ile ilgili etiketler Fransa İslam Müslüman macron laiklik proje isim değişikliği
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.