Fransa'dan Rus milyarderlere kötü haber: Mallarına en konulacak

Fransa'dan Rus milyarderlere kötü haber geldi. Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Marie Avrupa Birliği'nin yaptırımlarından etkilenen Ru milyarderlerin mallarına el konulabileceğini söyledi. Rus oligarklar bunun üzerine El konma tehlikesi altındaki yat ve uçaklarını başka bölgelere taşıyor.

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Marie, Avrupa Birliği'nin ekonomik yaptırımlarından etkilenen ya da etkilenme ihtimali bulunan zengin Rus iş insanlarına ait villa, yat ve lüks otomobillere devletin el koyacağını açıkladı. Bazı Rus oligarklar, el konma tehlikesi altında olan yatlarını başka bölgelere taşıyor.

Fransa'nın güneyindeki Cote d'Azur zengin Rusların başlıca uğrak noktalarından, dolayısıyla açıklanan karardan birçok ismin etkilenebileceği belirtiliyor. Chelsea spor kulübü Roman Abromoviç'e Boeing uçağın Fransa hükümeti kararını açıklamadan kısa süre önce Nice'ten havalandığı öğrenildi.

Saint-Jean-Cap-Ferrat'da Rusya'nın nüfuzlu iş adamlarından Arkadi Rotenberg'in bir villası bulunuyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın isimlerden Gennadi Timçenko'nun Lavandou'da sık sık hafta sonlarını geçirdiği bir villası bulunuyor. Deutsche Welle'nin haberine göre, L'Obs dergisi Timçenko'nun eşine Cap Negre'de beş yıldızlı Club de Cavaliere adlı oteli hediye ettiğini yazmıştı.

Rus zenginlerin ayrıca film festivaliyle ünlü Cannes'da, Saint-Tropez ve Antibes'te yatları bulunuyor. Abromoviç'in 2013 yılından beri dünyanın en büyük yatı sayılan 162 metrelik Eclipse adlı yatı da Antibes'te demirli bulunuyor.

BATILI FİRMALAR RUSYA'YI TERK EDİYOR

Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımlarla birlikte HSBC, BP ve Shell gibi Batılı firmalar da ülkedeki faaliyetlerini ve yatırımlarını sonlandırmaya başladı.

ABD merkezli havacılık şirketi Boeing, Rus şirketleriyle tüm ilişkilerini sonlandırdığını açıkladı. Pazartesi günü Kiev’deki ofisini kapatan ve Moskova’daki pilot eğitim programlarını durduran şirket, bugün de Rus uçaklarına parça, teknik destek ve bakım desteği vermeyeceğini duyurdu.

Teknoloji şirketi Apple, Rusya'daki tüm satışlarını durdurduğunu açıkladı. Apple'dan yapılan açıklamada, "Şirketin Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden derin endişe duyduğu" aktarıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir kararname ile vatandaşlarının 10 bin dolardan daha fazla nakit dövizle ülke dışına çıkmasını yasakladı. Yasak bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

 

Batı ülkelerinin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlar, Rus ekonomisini derinden etkiliyor.Öte yandan Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank, Avrupa pazarından çıkacağını açıkladı. Sberbank yaptırımların ardından Avrupa’daki şubelerine yeterli likidite sağlayamadığı gerekçesiyle bu kararı aldığını, fakat şubelerin hesap sahiplerine tüm bakiyelerini ödeyecek kadar parasının bulunduğunu duyurdu.

Fransa'dan Rus milyarderlere kötü haber: Mallarına en konulacak ile ilgili etiketler Fransa Yaptırım rus milyarder tekne uçak el koyma
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.