Fransa’da yılbaşı kâbusu! 690 araç kundaklandı

Fransa’da her yeni yıl arifesinde park halindeki yüzlerce araç ateşe veriliyor. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin bu sene 690 aracın ateşe verildiğini açıkladı.

2022’de 874 araç yakılmışken karantina kurallarını denetlemek için sokaklarda artan polis kontrolleri Kundaklama olaylarının engellenmesine yardımcı oluyor. 2021 yılbaşına ise karantina altında girildiği içinse kaç araç yakıldığına dair veri yok.

1990’LARDA BAŞLADI

Ülkede Otomobil yakma eylemleri 1990’larda özellikle yoksul mahallelerde yeni yılı kutlamanın yaygın bir şekli haline geldi. FRANSA’nın doğusunda, Strasbourg çevresindeki yoksul mahallelerde başlayan ‘gelenek’ 2005 sonbaharındaki protestolar sırasında gençler tarafından sıkça kullanıldı. O dönem 3 haftadan kısa sürede 8810 araç kundaklandı.

Fransa’da yılbaşı kâbusu! 690 araç kundaklandı ile ilgili etiketler Fransa Yılbaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.