Fransa'da olaylı maç... Nice taraftarı sahaya indi, Marsilyalı futbolcular zor kurtuldu

Cengiz Ünder'li Marsilya'nın rakip takım seyircisiyle bir türlü yıldızı barışmıyor. Montpellier deplasmanında olduğu gibi Nice deplasmanı da olaylı geçti. Ancak bu kez ev sahibi takım taraftarları sahaya inip, futbolcuları darp etti. Fransa Spor Bakanı "Futbolculara yönelik şiddette kırmızı çizgi aşıldı" dedi. Nice'i büyük ceza bekliyor.

Ligue 1'in 3. haftasında dün gece oynanan Nice-Marsilya maçına tribün olayları damgasını vurdu. Ev sahibi takım 1-0 öndeyken maçın 2. yarısında Nice tribününde Marsilya'nın yıldızı Dimitri Payet'e yapancı madde atıldı. 35 yaşındaki futbolcu da kendisine atılan şişeyi geri fırlatınca olaylar büyüdü ve Nice taraftarları sahaya indi.

Montpellier deplasmanında da ev sahibi seyirciyle sorun yaşayan Cengiz Ünder'in formasını giydiği Marsilya, sahaya çıkmayı reddetti. Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu, çıkan olaylara tepki göstererek, "Futbolculara yönelik şiddette kırmızı çizgi aşıldı." dedi.

Maracineanu, Nice-Olympique Marsilya maçında çıkan olaylara ilişkin kamu yayıncısı France Info'da açıklamalarda bulundu.

Taraftarların futbolculara bazı maddeler fırlatmasının, şiddete başvurmasının ve sahaya girmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Maracineanu, "Futbolculara yönelik şiddette kırmızı çizgi aşıldı. Statlardaki nefretin her türlüsü ile mücadele ediyorum. Profesyonel Futbol Ligi (LFP) ve kulüp yöneticileri, sorumluluk almalı, sağduyuya dayalı ve olaylara en uygun yaptırımlar uygulamalı." ifadelerini kullandı.

Fransa'da olaylı maç... Nice taraftarı sahaya indi, Marsilyalı futbolcular zor kurtuldu

EV SAHİBİNİN SORUMSUZLUĞU

Maracineanu, ev sahibi kulübün, futbolcuların, teknik direktörlerin, hakemlerin güvenliğinden ve tribünlerde yaşananlardan sorumlu olduğunu kaydetti. Statta güvenlik sorununun yaşandığını ifade eden Maracineanu, bu olaylara ilişkin suç duyurusunda bulunma hakkını saklı tuttuğunu aktardı.

Maracineanu, maç sırasında çıkan olayların sorumlularının cezalandırılmasını ümit ettiğini söyledi. Pandemi nedeniyle getirilen kısıtlamaların ardından seyircilerin statlara alınabilmesi için mücadele ettiklerini ifade eden Maracineanu, futbolda bu olayların yaşanmaması ve futbolculara saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

LFP Disiplin Komisyonu, dünkü karşılaşmada çıkan olaylar nedeniyle Nice ve Olympique Marsilya'yı 25 Ağustos'ta toplantıya çağırdı.

Fransa'da olaylı maç... Nice taraftarı sahaya indi, Marsilyalı futbolcular zor kurtuldu ile ilgili etiketler Marsilya Ligue 1 Cengiz Ünder nice
GÜNÜN VİDEOSU

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, önce tehdit edildi sonra darp edildi!

Zor günler geçiren 1.'lig ekiplerinden Sakaryaspor’un kulüp Başkanı Gökhan İn saldırıya uğradı. Alacak verecek meselesi yüzünden olduğu iddia edilen tartışmada Gökhan İn'in saldırıya uğradığı anlar kameraya yansıdı.