Fransa'da olaylar kontrol edilemiyor! OHAL ilan edilebilir

Fransa'da ülkeyi savaş alanına çeviren protestolarla ilgili yeni kararlar alınıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, daha fazla polisin sokağa ineceğini söylerken, Başbakan Borne, OHAL ihtimalinin masada olduğunu belirtti.

Polis, 27 Haziran'da Nanterre kentinde içinde 3 kişinin bulunduğu ve "dur" ihtarına uymayan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücüyü öldürmüştü. Bu olayın ardından Fransa'da başlayan protestolar şiddet eylemlerine dönüştü ve sokağa çıkanlar polisle çatışmaya başladı.

875 GÖZALTI

Fransız basınının İçişleri Bakanlığına dayandırdığı bilgiye göre, gece çıkan olaylarda 875 kişi gözaltına alındı.

Olaylarda Paris'in 12. bölgesinde eylemciler bir karakola havai fişekle saldırdı. Yine Paris'in Aubervilliers kentinde de 12 otobüs kundaklandı, Reims kentinde bir karakolu yağmalayanlar içerideki polis üniformalarını çaldı.

Fransa'nın kuzeyinde tarihi fabrika kenti Lille'in Wazemmes Mahallesi'ndeki belediye binası kısmen yakıldı, Lille'in banliyösü Roubaix'de çağrı merkezi binası ateşe verildi.

Fransa'da olaylar kontrol edilemiyor! OHAL ilan edilebilir

FRANSA BAŞBAKANI BORNE: OHAL İHTİMALİ DE MASADA

Borne, Evry-Courcouronnes kentinde ulusal basına yaptığı açıklamada, "Az sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la birlikte ülkedeki olaylar bağlamında alınacak önlemleri görüşmek için toplantı yapacağız." diye konuştu.

Borne, öncelliklerinin ulusal beraberliği sağlamak olduğunu, bunun da düzenin yeniden tesis edilmesinden geçtiğini belirtti.

Bir gazetecinin "OHAL ilan edilmesine gerek olup olmadığı" sorusu üzerine Borne, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la birlikte bugün yapacakları toplantıda tüm ihtimallerin masada olacağını aktardı.

Borne, gece olaylarda görevli güvenlik güçlerine ek imkanlar verildiğini anımsatarak, Macron'la bu gece için alınabilecek ek önlemleri, yasal olanakları ve olaylara nasıl müdahale edileceğini görüşeceklerini ifade etti.

Fransa'da olaylar kontrol edilemiyor! OHAL ilan edilebilir - Resim : 2

MACRON: DAHA FAZLA POLİS SOKAKLARA İNİYOR

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkede sokakların savaş alanına döndüğü olaylarla ilgili sosyal medyanın şiddeti körüklediğini belirterek "hassas içeriklerin" kaldırılmasını ve ebeveynlerden gençleri evde tutmalarını istedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Protestoları kontrol altına almak için daha fazla polisi sokağa indireceğiz" ifadelerini kullandı.

Fransa'da olaylar kontrol edilemiyor! OHAL ilan edilebilir ile ilgili etiketler Fransa Emmanuel Macron OHAL
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.