Fransa'da olaylar durmuyor! 79 polis ve jandarma yaralı, 1300 gözaltı

Fransa'da 17 yaşındaki bir çocuğun polis tarafından öldürülmesiyle başlayan olaylarda dördüncü günü geride bıraktık. Olaylar hala devam ederken 1300'den fazla kişi gözaltına alındı, 79 polis ve jandarma ise yaralandı.

27 Haziran'da polisin açtığı ateş sonucu Nael M. isimli gencin öldürülmesi sonucu paşlayan protestolar şiddetini artırmaya devam ediyor. Ülkede 10 kentte geceleri sokağa çıkma yasağı getirildi.

Olaylarda 1300'ü aşkın kişi gözaltına alındı, 79 polis ve jandarma yaralandı. Ülke genelinde otobüs ve tramvay seferleri yapılamıyor. Sokaklar tamamen zırhlı araçlarla dolu durumda.

Fransa'da olaylar durmuyor! 79 polis ve jandarma yaralı, 1300 gözaltı

Başkent Paris'in batısındaki Montigny-le-Bretonneux'de birçok mağaza olaylar sırasında zarar gördü.

Ülkeden gelen görüntülerde benzin istasyonlarının yağmalandığı, ünlü markaların otomobil mağazalarının yakıldığı ve hatta hayvanat bahçesindeki hayvanların bile serbest bırakıldığı görülüyor.

 

Fransa'da olaylar durmuyor! 79 polis ve jandarma yaralı, 1300 gözaltı ile ilgili etiketler Fransa protesto polis Jandarma Gözaltı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.