Fransa'da akıllara FETÖ'yü getiren hırsızlık! Sınav soruları çalındı...

Fransa genelinde düzenlenen lise bitirme sınavı sorularının ve yedek sorularının çalındığı ve sosyal medya üzerinde paylaşıldığı bildirildi... Yaşanan hırsızlık akıllara FETÖ'nün KPSS, LYS, Askeri Okul ve Polis Okulu sınav sorularını çalmasını getirdi...

Fransa'da düzenlenen lise bitirme sınavı sorularının ve yedek sorularının çalındığı ve sosyal medya üzerinde paylaşıldığı bildirildi.

L'Obs gazetesinin haberine göre, ülke genelinde bugün başlayan ve üniversiteye girişleri sağlayacak olan lise sonu sınavlarında felsefe dersinin sınav soruları çalındı.

Habere göre, soruların "bir medyada" görülmesi üzerine harekete geçen Eğitim Bakanlığı, "sınavda herhangi bir sorun çıkması ihtimaline karşı önceden hazırladığı yedek soruları" sormaya karar verdi.

YEDEK SORULAR DA ÇALINDI

Yerel saatle 08.00'de başlaması gereken sınavın 09.00'da başladığı belirtilen haberde, yedek soruların da çalındığı ve sosyal medya hesabında paylaşıldığının tespit edildiği ifade edildi.

L'Obs gazetesi, soruları çalan ve sosyal medya hesabında yayınlayan kişi ile irtibata geçtiğini kaydetti. Gazete, bu kişinin kendisini sınavda gözetmen olarak tanıttığı ve yedek soruları da saat 08.30 sularında sınav salonunda iken sosyal medya hesabından yayınladığını belirtti.

FETÖ'NÜN HIRSIZLIKLARI AKILLARA GELDİ

Fransa'da yaşanan soru hırsızlığı Türkiye'de birçok sınavda soruları çalarak üyelerine ya da gelecekte faydalanacağı kişilere dağıttığı belirlenen FETÖ'yü çağrıştırdı...

FETÖ'nün başta KPSS olmak üzere ÖSYM'nin düzenlediği birçok sınav sorularını çalarak örgüt üyelerine dağıttığı belirlenmişti...

Örgütün TSK ve Emniyet'in içine de soru hırsızlığı yöntemi ile sızdığı tespit edilmişti...

Fransa'da akıllara FETÖ'yü getiren hırsızlık! Sınav soruları çalındı... ile ilgili etiketler Fransa FETÖ KPSS ÖSYM soru hırsızlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı örgüt çökertildi! İşte operasyon anları...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay merkezli 7 ilde jandarma tarafından düzenlenen Mahzen-47 operasyonunun detaylarını paylaştı. Bakan Yerlikaya, elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı organize suç örgütü çökertildiğini, 52 şüphelinin de yakalandığını açıkladı.