Fransa'da 73 cami kapatıldı

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un haddini aşarak 'Fransa İslam'ı adıyla İslamiyeti yeniden tanımlama ve yeni bir din uydurmaya yönelik yasa hazırlığı çalışmaları sürerken ülkedeki 73 caminin kapatıldığı ortaya çıktı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, "radikal İslamcılık ile mücadele" adı altında 73 caminin yanısıra, çok sayıda özel okul ve iş yerinin kapatıldığını açıkladı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, düzenlediği basın toplantısında, geçen ay ülkenin Herault bölgesinde bir cami ve bir özel okul, diğer bölgelerde ise bir dernek ve 9 iş yerinin kapatıldığını söyledi.

Bu yılın başından bu yana toplam 73 cami, birçok özel okul ve iş yerinin kapatıldığını belirten Darmanin, ülkede 231 yabancının radikalleştiği gerekçesiyle sınır dışı edilmesi gerektiğini açıkladı.

MACRON'UN İSLAM'A İLİŞKİN HEZEYANLARI

Fransa kamuoyunda hergeçen gün güven erozyonu yaşayan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “İslam bugün dünyanın her yerinde krizde” ve “Planladığımız stratejinin dördüncü ekseni, Fransa’da aydın/aydınlatılmış bir İslam inşa etmektir; dış etkilere bağlı İslam’a ihtiyacımız yok. Türkiye, Fas ve Cezayir’in imamlarının eğitmesine son vereceğiz” açıklamasını yaptı. 

Macron'un "Fransa İslamı" olarak nitelenen çabasının son yıllarda “Avrupa İslam’ı” adıyla yürütülen genel projenin alt versiyonu olduğu ileri sürülüyor. Hatta Macron bu konuda kendisine bir misyon yüklenmiş gibi hareket ettiği de söylenebilir.

Macron'un son zamanlardaki bu keskin söyleminin altında, Fransa'da yükselen aşırı sağa giden oyları geri kazanma çabası olduğu da görülüyor...

Fransa'da 73 cami kapatıldı ile ilgili etiketler Fransa cami İslam Emmanuel Macron Fransa İslamı Avrupa İslamı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.